30. 12. 2007 20:44 − 2793× − 4

Lumír Firla děkuje za letošní sezónu

Svou druhou sezónu mezi českými jezdci rallye může orlovský jezdec Lumír Firla považovat za vydařenou.
Svou druhou sezónu mezi českými jezdci rallye může orlovský jezdec Lumír Firla považovat za vydařenou.

V letošním roce se Lumír Firla společně se zlínským spolujezdcem Pavlem Švajdou zúčastnili pěti soutěží započítaných do MČR Sprintrally. Celková pátá pozice a čtvrtá příčka mezi produkčními vozy byly znásobeny druhým místem v pohárovém klání Matador Cup. Lumír se v letošním roce neobjevil pouze v Lužických Horách, kdy příčinou byla absence techniky a probíhající přezbrojování na nový vůz a v Prachaticích, jelikož tato soutěž kolidovala s okruhovým seriálem BMW 1 Challenge, kterého se Lumír také účastnil a z nějž si po skončení sezóny odnášel celkové vítězství.

Jediným výpadkem tak byl zkušební start ve dvoudenním seriálu MČR ve Vyškově, kdy při společném účinkování s Jaroslavem Jugasem zradila posádku převodovka. Naopak s potěšením se orlovský pilot ohlíží za úvodním podnikem v Okříškách a závěrečným ve Šternberku. Z obou startů si posádka Firla – Švajda odvážela poháry za 3. místa absolutně i v PV, v Okříškách navíc i body za druhé pozice, když vítězný Peter Gavlák do seriálu Sprintrally nebodoval. Úspěšné bylo rovněž účinkování na populární Kopné, které skončilo 4. příčkou v celkovém pořadí a 2. mezi PV.


Foto: Petr Ságner

"Letošní rok byl pro nás opravdu vynikající," rekapituluje Lumír. "V příští sezóně se znovu zaměříme na sprinty a i když konkurence bude jistě neméně tvrdá, než letos, budeme se snažit potvrdit své letošní výsledky. Znovu pojedu s Pavlem Švajdou a kromě sprintů bychom rádi absolvovali i některé soutěže MMČR. V roce 2008 budou mou prioritou na rozdíl od letošku rally a pokud by kolidovaly s okruhovými závody, tak budeme volit start právě na soutěžích. Sezónu začneme s největší pravděpodobností právě na velké soutěži ve Vsetíně, kterou máme skoro za humny. Pro příští rok chystáme několik novinek, kterých si příznivci soutěží určitě všimnou. Jednání probíhají zatím úspěšně a v dohledné době některé novinky představíme."


Foto: Martin Stanislav

"Rád bych za sebe i za Pavla poděkoval všem, kteří mají na našich startech podíl", říká Lumír. "Zejména se jedná o naše sponzory a partnery, bez nichž bychom startovat v žádném případě nemohli. Velký dík patří celému realizačnímu týmu a mechanikům, kteří nám poskytovali potřebné zázemí. Děkujeme také serveru eWRC.CZ, který nám poskytoval mediální prostor. Ten největší dík ale patří vám fanouškům. Po celý rok jste byli super a věříme, že i v následující sezóně vás bude kolem tratí minimálně tolik, kolik letos a že nám svou přízeň zachováte."

"Přeji vám všem za celý tým jen to nejlepší v roce 2008," uzavírá Lumír Firla.

Komentářů celkem: 4
31. 12. 2007 11:40
0 0
No Lumire,za volantem ti to celkem jde,trochu vypiluj proměňování šancí na hokeji a co je hlavní:je treba se popasovat i s dlouhými zimními večery!smajlíksmajlíksmajlíkDržím palce do příští sezony!Pavel Drobek
31. 12. 2007 12:12
0 0
Ahoj Lumíre,stran hokeje a dlouhých večerů souhlasím s kolegou "fandou hájkem" a dovolil bych si ti vyjádřit mou podporu ve tvé snaze hrát fotbal - NEVZDÁVEJ TO , JEDNOU TI TO URČITĚ TAKY PŮJDE !
Do Nového roku ti přeji co nejvíce ujetých kilometrů mimo příkopy a co nejméně vypadaných vlasů !!!
tví KAMARÁDI
31. 12. 2007 16:58
0 0
Nebyl Lumír Firla kdysi automechanikem Emila Trinera (někdy v roce 2003)??
31. 12. 2007 17:19
0 0
To Stols: JJ byl mrkni když tak na profil na jeho stránkách pak s Cordobou i jel.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!