Jani Paasonen pojede s Fábii WRC i v Anglii

Za volant továrního vozu Škoda Fabia WRC se v polovině září vrátí finský jezdec Jani Paasonen.

Za volant továrního vozu Škoda Fabia WRC se v polovině září vrátí finský jezdec Jani Paasonen. Vedení týmu Škoda Motorsport ho totiž po úspěšné spolupráci ve Finsku angažovalo také pro Britskou rallye (16. – 19. září). Paasonen se tak znovu připojí ke stabilní dvojici týmových jezdců – Tonimu Gardemeisterovi a Arminu Schwarzovi.

Během nedávné Finské rallye předvedl Jani skvělý výkon a soutěž dokončil na šestém místě absolutního pořadí před Tonim (osmý) i Arminem (dvanáctý). Dosáhl tak prozatím nejlepšího umístění pro Fabii WRC v MS a získal navíc ocenění Hvězda rallye, udělované společností Inmarsat.

Jani Paasonen: "Touto příležitostí jsem velmi překvapen, protože jsem spíše čekal, že nabídku dostane některý z britských jezdců. Jsem ale opravdu šťastný, že budu mít druhou příležitost k jízdě s tímto fantastickým malým autem. V neděli jsem dostal trofej pro Hvězdu soutěže, v pondělí jsem se posunul do čela klasifikace šampionátu produkčních vozů a v úterý mi zavolal pan Mühlmeier, že mi nabízí angažmá i pro Britskou rallye. Byly to skvělé tři dny! V Británii pojedu podruhé a cítím se opravdu dobře. Chci zopakovat svůj výsledek z Finska – být nejlepší z jezdců týmu Škoda Motorsport a dojet na bodované pozici."

Martin Mühlmeier, vedoucí týmu Škoda Motorsport: "Jsem velmi potěšen, že mohu Janimu nabídnout další možnost startu s Fabií WRC. Věřím, že budeme společně schopni zopakovat finský výsledek. Instrukce má naprosto totožné – jet rychle a bezpečně."

Oproti minulým sezonám se letos Britská rallye pojede mnohem dříve. Z listopadového termínu se posunula na zářijový, kdy se dají očekávat mnohem příznivější klimatické podmínky. Za suchého počasí může být podnik stejně rychlý, jako nedávná, tradičně nejrychlejší, Finská rallye.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!