Märtin testuje nové Subaru na šotolině

Zatímco se všechny týmy připravují na Monte Carlo, testuje Marko Märtin nové Subaru WRC2008ab na šotolinových tratích na Sardinii

Jako kdyby u Subaru chtěli nové auto držet do poslední chvíle v dokonalém utajení. Zatímco se všechny týmy připravují na letošní první soutěž v Monte Carlu a okolí, testuje Marko Märtin nové Subaru WRC2008 na šotolinových tratích na Sardinii.

Estonský pilot tak má poprvé možnost poznat novou naději japonské automobilky při testech na tomto středozemním ostrově. Vedení Subaru od Märtina očekává, že auto velmi důkladně pozná a realisticky vyhodnotí konkurenceschopnost. Po ukončení testů by mělo vedení velmi záhy rozhodnout o tom, kdy by nová Impreza mohla být nasazena do ostrých soutěžních podmínek.

Také Petter Solberg věří, že jeho bývalý týmový kolega Markko Märtin posune syrové auto o pořádný kus dál. „Strategie, kterou tým zvolil při angažování Markka funguje zatím na výbornou. Já se zatím mohu plně koncentrovat na moji práci a následující závody a až bude auto na určité úrovni, připojím se k testům i já,“ vysvětlil před Monte Carlem norský pilot.

Při oficiálním zahájení sezóny v Monaku potvrdil Richard Taylor, manažer Subaru WRT, že tým nepočítá zatím s nasazením třetího auto. Tým jedná s několika jezdci, ale veškeré volné prostředky budou v tuto chvíli použity na vývoj nové Imprezy. Původně měl s třetím autem letos jezdit Xavier Pons, ale pravděpodobně nesehnal na pokrytí celé sezóny dostatek financí.

Komentářů celkem: 22
22. 1. 2008 17:32
0 0
Doufám že to týmu přinese nové naděje,protože už je na čase se probrat.Poslední dobou se moc nedařilo.smajlík
23. 1. 2008 13:25
0 0
Chtelo by to nejake to foto, kuci to asi maji zakryte hadrami smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!