Finále Winter Trialu na tratích Rallye Český Krumlov

Soutěž začíná v Praze technickou přejímkou, to pravé závodění s časem začne s vjezdem na trasu rychlostní zkoušky Malonty.

Soutěž začíná v Praze technickou přejímkou v sobotu 25. ledna odpoledne u hotelu Hilton, kde si mohou návštěvníci zblízka prohlédnout historické skvosty. Samotný start se uskuteční v neděli ráno v 8:00 před budovou Autoklubu v Opletalově ulici. Poté pojedou po trase uvedené v informaci ze 23. ledna do Českého Krumlova.

Tady se všichni sejdou ve čtvrtek 31. ledna přibližně v 17 hodin na parkovišti Pod poštou u pivovaru Eggenberg, ve kterém se pravidelně odbývá představování předních posádek Rallye Český Krumlov. V 19:30 odtud odstartují do závěrečné sekce soutěže.

Místa průjezdů jsou všem návštěvníkům Rallye Český Krumlov dobře známa. Po startu namíří účastníci přes Slupenec, Staré Spolí, Přídolí a Práčov na serpentiny ke skládce Lověšice. Dále budou pokračovat přes Dobrné, Bohdalovice a Suš zpět k Vltavě, kterou přejedou v Zátoni a přes Jistebník dojedou do Rožmitálu na Šumavě. Odtud nejkratší trasou do Rychnova nad Malší.


foto: Jindřich Lasík

To pravé závodění s časem začne pro všechny zbylé účastníky s vjezdem na trasu nejznámější české rychlostní zkoušky Malonty. Etapa je pojata jako jízda pravidelnosti se třinácti časovými kontrolami. Povede z Rychnova nad Malší (start přibližně ve 20:50) po trati Cetviny – Malonty – Pohorská Ves – Kuří – Benešov nad Černou (21:35) – Ličov – Soběnov a Malče do Svatého Jana nad Malší. Pneumatiky s hřeby nejsou povoleny, přesto musejí historické vozy zvládnout trať v zimních podmínkách za krátkých 85 minut.

Velké finále se uskuteční kolem desáté hodiny ve Svatém Janu nad Malší, obci proslulé svým vztahem k rallye. Na známém diváckém místě mezi zemědělskými budovami leží závěrečný kratičký test, který pořadatelé trefně nazvali „Col de Svatý Jan“. Tady bude připravená tribuna, osvětlení, občerstvení a muzika. Zkrátka tak, aby prostředí co nejvíce připomnělo atmosféru legendárního diváckého místa Rallye Monte Carlo v průsmyku Col de Turini.


foto: Jindřich Lasík

Všichni fanoušci rallyesportu jsou zváni, aby záměr podpořili. Většina startujících se jistě bude chtít po pěti dnech rozloučit s Českou republikou v tom nejlepším světle právě na atraktivních rychlostních zkouškách Rallye Český Krumlov. Soutěžní část Winter Trialu končí ve Svatém Janu nad Malší u místního hostince, odkud naberou posádky směr rakouský Linec. Poslední den už je bude čekat jen pohodový přejezd do cílového St. Wolfgangu u Salzburgu.

Komentářů celkem: 1
26. 1. 2008 19:41
0 0
Neví někdo zda je start v 8:00, jak uvádí tiskovka nebo v 9:30 jak je uvedeno na webových stránkách závodu ???
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!