Ondřej Plšek - eWRC.cz
25. 1. 2008 22:16 − 2428× − 17

Ohlasy po druhém dni Rally Monte Carlo

Co řekli jezdci po druhém dni letošní Rally Monte Carlo?

Sebastien Loeb

"Dnešek se povedl. Jeli jsme rychle kvůli zvětšení náskoku a byl jsem spokojen s chováním naší C4. Nastavení bylo dobře přizpůsobeno podmínkám. Také jsem spokojen s tím jak fungovaly pneumatiky Pirelli. V dnešních spíše studených a vlhkých podmínkách byly dobré. Nemůžeme si dovolit zvolnit, protože nás čekají ještě dva náročné dny."

Daniel Sordo

"Náš dnešek je možno rozdělit na dvě části. Dopoledne bylo všechno v pořádku, ale odpoledne nás na RZ6 postihnul technický problém, který ovlivnil chování naší C4 od poloviny této zkoušky. Museli jsme s tím pokračovat další dvě zkoušky, ale podařilo se nám udržet druhé místo. Tato událost také ukázala, že do konce soutěže je ještě hodně daleko. Do nedělního cíle se toho může přihodit ještě hodně."

Mikko Hirvonen

"Nespokojil jsme se se třetím místem, protože druhé je v našich silách a chtěl jsem být co nejblíže pro zítřejší útok. Odpoledne jsem byl rychlejší a na zítřejších zkouškách, které mají docela hrubý povrch, jsem byl minulý rok rychlý, takže se budu snažit ze všech sil. Nebude to jednoduché, ale nevzdávám to, protože jsou před námi ještě dva dny. Stále se učím s pneumatikami Pirelli a to za těchto podmínek není jednoduché. Myslel jsem si, že nové pravidlo o pneumatikách udělá soutěže napínavější a také mám menší odstup na prvního než v roce 2007. "

Chris Atkinson

"Se dneškem jsem spokojen, dopoledne jsme začali ok, v poledním servisu jsme provedli změnu nastavení, které pak fungovalo lépe. Odpoledne jsme dvěma třetími časy zaútočili a udrželi čtvrtou pozici po dnešku. Ještě toho máme hodně před sebou, ale jsme na dobrém umístění a daří se nám. Zítřejší zkoušky jsou velmi rychlé. Minulý rok se mi na nich vedlo dobře, letos jsou ale trochu pozměněny, přesto se již těším na zítřejší pokračování."

Francois Duval

"Vůz se s dnešními brzdami a pneumatikami choval mnohem lépe. Můj pocit ze dneška je velmi dobrý, takže dnešek byl velmi produktivní a je to vidět na mém druhém místě v rychlostní zkoušce. Dnešek jsem si užíval a dařilo se. Změny, které jsme provedli včera večer, vozu hodně pomohly."

Petter Solberg

"Dnešek pro nás nebyl tak špatný a stále jsme na šestém místě. Dnes jsme jeli za náročných podmínek naplno. Časy mezi nejlepšími čtyřmi jsou dobré, ale odpoledne jsme měli nějaké potíže, takže provedeme nějaké změny před třetím dnem. Ještě nás toho hodně čeká a doufám, že zítra zrychlíme."

Gigi Galli

"Dnes jsme se toho hodně naučili a vážně miluji tohle auto. Cítím, že se do toho dostávám a pocit z něj je nyní ještě více povzbudivý. Odpoledne jsme se hodně zlepšili. Ale ztratili jsme čas kvůli problémům s posilovačem řízení. Kolem trati je hodně diváků a to je hodně povzbuzující, ale stále se koncentruji na dojezd do cíle."

Jari-Matti Latvala

"Neměl jsem žádnou důvěru v jízdu s novými pneumatikami. Auto bylo v pořádku a stačilo se podívat do zrcátka, abych našel problém – sebe. Vůz byl příliš měkký a trochu se nakláněl, takže jsem ho pro odpoledne přitvrdil. Byl to velký rozdíl. Moje jízda byla lepší, ale stále nejedu jak bych chtěl. Jedu příliš bokem a tam ztrácím čas. Musím jet zítra čistěji. Dnes večer jsem udělal menší změnu na diferenciálu, uvidíme jestli to pomůže."

Henning Solberg

"Dnešek byl pro mě celkem uspokojivý a každou zatáčkou se učím více. Nikdy jsem nebyl asfaltový specialista, ale ten cit pro něj se určitě zlepšuje. Dnes se vše dařilo bez chyb a to je ta nejdůležitější věc pro mě. Nové pneumatiky Pirelli se mi líbí a začínám pro ně získávat cit. OK, stále musíme tvrdě pracovat, abychom zjistili co umí, ale nechci udělat nic hloupého, takže to beru v poklidu."

Per-Gunnar Andersson

"Dnešek byl pro nás velmi dobrý, protože jsme neměli žádné vážné problémy a podařilo se nám zajet několik dobrých časů. Povzbuzující je, že jsme byli schopni jet rychleji než některé vozy a zkušenější jezdci. Pojedu nyní stejným tempem, protože mou prioritou je dokončení soutěže."

Matthew Wilson

"Dnes se nám dařilo, ale v poslední zkoušce se ochladilo a začalo to více klouzat. Až na to jsme neměli žádné problémy, jen se snažím být opatrný a neskončit někde na straně silnice. Nyní pneumatiky nemají mousse, to je velmi důležité."

Toni Gardemeister

"Měli jsme dnes nějaké potíže, ale nic většího. Už nyní je jasné, že máme hodně potenciálu, takže mám radost a vím, kde se můžeme zlepšit. Skutečně jsem překvapen, jak jsme jeli rychlí, když vše fungovalo. Ještě toho máme v této soutěži hodně před sebou, takže dnes večer chceme uvést vůz do perfektního stavu a uvidíme. Zítřejší zkoušky jsou velmi pěkné."

Komentářů celkem: 17
Ho!
25. 1. 2008 23:27
0 0
Vsichni spokojeni ... tak to ma byt, tak je to spravne smajlík
Jen u Galliho "Uz se do toho dostavam..." zni jako predehra k velke rane smajlík)) ale to neznamena, ze bych mu ji pral ...
25. 1. 2008 23:47
0 0
achjo...potenciál je slovo ktere se nemelo vymyslet...protoze mi pripada ze to slovo skrýva prozatímni bezmoc a predpovídaní niceho s nejasnou budoucnosti a doufání v lepši časy...a to mysím ted myslí tonny...ale ja doufam ze ten potencial je realny smajlíksmajlík to pude!!
25. 1. 2008 23:51
0 0
Toni:"......ale nic většího." To mě pobavilo. "Skutečně jsem překvapen, jak jsme jeli rychle, když vše fungovalo." A to bylo kdy Toni?smajlík
26. 1. 2008 00:14
0 0
to Speeder: ...že by na přejezdech mezi RZ? smajlík smajlík
26. 1. 2008 01:03
0 0
Speeder & wewerka: Ale no tak. Napr. včera na 1. RS alebo... prípadne... no... Ale autíčka sú to pekné, nie? smajlík
ZED
26. 1. 2008 01:34
0 0
No Galli = No fun. Ještě že tohle už neplatí. Galli je prostě šoumen po všech stránkách. Go Gigi Gosmajlíksmajlíksmajlík
26. 1. 2008 09:35
0 0
Jako největší žebrota je zatím ten Rautenbach... Citroen mu nechce dát na první závody novou C4, aby ji nerozbil a on hned v první RZ rozmlátí Xsaru... No já nevím.., ale náš Martin smajlík
26. 1. 2008 09:57
0 0
je to velmi krasny zavod C4 na asfaldu evidentne nemaju konkurenciu smajlík ale najradsiej by som tam videl subaru smajlík ty si to sasluzia
26. 1. 2008 10:14
0 0
go seb go!smajlík
26. 1. 2008 11:24
0 0
smajlík Suzuki držim palce! Tony zatial menšie trampoty ktoré verím pominúsmajlík P G ma milo prekvapil verry gooodsmajlík Na premieru je to supersmajlík
26. 1. 2008 12:03
0 0
Taky fandím těm od SUZUKI,žlutá je dobrásmajlík
26. 1. 2008 14:26
0 0
Dúfam, že poruchy sú už zažehnané a chlapci ukážu, že sú konkurenčne schopný.smajlík Veď sa od RZ k RZ - ete zlepšujú. Dúfam, že do desiatky budú v MC obaja.smajlík Na úvod by to bol pre mňa úspech.smajlík
26. 1. 2008 16:26
0 0
Kurna Suzuki jede lip nes jsem veril
26. 1. 2008 16:44
0 0
Suzuki jede tak, jak jsem čekal.smajlík
26. 1. 2008 17:34
0 0
suzuki sa bude trapit aj na buduci rok vyšpičkovat auto to neni len rok prace a zbierania dat
26. 1. 2008 18:21
0 0
neno: Myslím,že zatím jsou spokojení.smajlík
26. 1. 2008 21:44
0 0
"Vyšpičkovať" auto a nazbierať skúsenosti, aj viac ako rok! Ale na premieru to je super smajlík Uvidíme čo bude dalej, Tony má zase problémy. Ale nováčik "doubble" auto a P. G. Anderson je prekvapenie pre všetkých. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!