Škoda Fabia znovu prokázala zlepšení výkonu

Neustálý pokrok ve vývojovém programu týmu Škoda Motorsport potvrdila i Německá rallye.

Neustálý pokrok ve vývojovém programu týmu Škoda Motorsport potvrdila i Německá rallye. Toni Gardemeister a Armin Schwarz dokončili 411,06 kilometrů dlouhou soutěž s velmi kluzkými asfaltovými tratěmi na sedmém a jedenáctém místě. Roman Kresta odstoupil ze sedmé pozice, když hned během první rychlostní zkoušky druhého dne vyjel z trati.


Foto: Petr Lusk eWRC.CZ

I přes velmi zrádné povětrnostní podmínky, které podnik provázely, zajížděli všichni tři jezdci během celé soutěže konkurenceschopné časy. Armin dosáhl prvního vítězství Fabie WRC v rychlostní zkoušce MS a přidal dalších pět časů mezi šesti nejrychlejšími jezdci. Tonimu se to podařilo šestkrát a jeden čas v top3 přidal i Roman Kresta. Alespoň jedna Fabia WRC byla mezi desítkou nejlepších ve 22 z celkových 24 rychlostních zkoušek.

Následující Japonskou rallye tým Škoda Motorsport vynechává a vývojový program pro rok 2004 bude pokračovat 16. – 19. září v rámci Britské rallye. Ke stabilní dvojici továrních jezdců Arminu Schwarzovi a Tonimu Gardemeisterovi se podruhé v letošní sezoně připojí Jani Paasonen, který si premiéru v týmu odbyl při nedávné Finské rallye.

Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport): "S tím, co tu Fabia WRC dokázala, jsem velmi spokojený. Vítězstvím v rychlostní zkoušce a mnoha dalšími špičkovými časy dosáhla ještě lepšího výkonu než ve Finsku. To prokazuje úspěšně nastoupený trend, směřující ke stálému zdokonalování našeho vozu."

Toni Gardemeister: "S výsledkem jsem velmi spokojený, protože podmínky byly opravdu hrozné. Dnešní tratě byly téměř suché, ale stále byly velmi kluzké a nedostávalo se nám přilnavosti. Ze zadních pozic mi nehrozilo žádné nebezpečí, takže jsem se opatrnější jízdou soustředil na udržení finálové pozice. Po celou soutěž jsem se snažil jet vyrovnaně a myslím, že díky tomu jsme takového výsledku dosáhli. Výkon Fabie WRC na asfaltu se hodně zlepšil a také její ovládatelnost je velmi dobrá."

Armin Schwarz: "Myslím, že celý tým podal velmi dobrý výkon a Toniho sedmým místem jsme potvrdili náš výsledek z Finska. Ze svého umístění jsem samozřejmě zklamaný, ale pokusil jsem se alespoň zajet několik rychlých časů na jednotlivých erzetách. Ukázali jsme, že fabia je citroenu, peugeotu, fordu a subaru o hodně blíže, než kdykoli předtím a to je fantastický obraz jejího skutečného výkonu."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!