Škoda Auto zahájila testy vozu Fabia Super 2000

Škoda Auto dnes zahájila testování prvního funkčního prototypu vozu Škoda Fabia kategorie Super 2000.

Škoda Auto dnes zahájila testování prvního funkčního prototypu vozu Škoda Fabia kategorie Super 2000, který vychází z druhé generace modelu Fabia.

Základními technickými parametry testovaného sportovního speciálu jsou podle regulí automobilové federace FIA dvoulitrový benzinový atmosférický čtyřválec, šestistupňová sekvenční převodovka a pohon na všechna čtyři kola s trojicí mechanických diferenciálů.

Dr. Eckhard Scholz, člen představenstva Škoda Auto zodpovědný za technický vývoj, k tomu poznamenal: "Jsme rádi, že jsme testování Fabie Super 2000 zahájili. V tomto roce chceme vůz optimalizovat a úspěšně homologovat, abychom jej mohli nasazovat na národní i mezinárodní úrovni. Konkrétní nasazení do soutěží budeme ještě diskutovat v závislosti na pokroku, výsledcích testů a závěrečné homologaci. Plánujeme rovněž nabídnout vůz privátním týmům. Zároveň budeme na bázi zákaznického servisu úzce spolupracovat s našimi zastoupeními po celém světě a společně se podílet na dalším vývoji vozu."

Martin Lauer, vedoucí podnikové komunikace, doplňuje: "Naše více než stoletá historie motoristického sportu je unikátní a my jsme pyšní, že na ni můžeme vozem Fabia Super 2000 navázat. Pevně věříme, že se stane její úspěšnou součástí; automobilové soutěže jsou celosvětově velmi oblíbené a nabízejí velký potenciál propagace našich produktů."

Komentářů celkem: 261
15. 2. 2008 10:10
0 0
Henryho bych si nevšímal. Stačí si přečíst jeho příspěvky pod článkem o Trabantech.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!