Hirvonen v čele šampionátu

Premiérově ve své kariéře opanoval Mikko Hirvonen čelo šampionátu. Jeho úspěch je však částečně zastíněn jeho stájovým kolegou.

Premiérově ve své kariéře se dostal Mikko Hirvonen do vedení v šampionátu. Jeho úspěch je však částečně zastíněn výkonem jeho stájového kolegy.

Vítězstvím ve Švédsku se Jari-Matti Latovala stal nejen nejmladším vítězem historie v seriálu MS, ale i poměrně silně otřásl pozicemi v týmu Ford. Jeho stájový kolega Mikko Hirvonen však i nadále zůstává na postu jedničky, ale bude se muset mít na pozoru před silným soupeřem vzešlým z vlastní stáje.

„Přijel jsem do Švédska s tím, že zvítězím, ale Jari-Matti byl prostě tentokrát nad moje síly,“ vyjadřuje svému kolegovi respekt Hirvonen. „Nebylo v našich silách, stačit mu a tak jsme se již soustředili jen na zodpovědný výkon, honorovaný slušným přídělem bodů a tudíž i dobrou pozicí v šampionátu..“ Díky odstoupení Sebastiena Loeba se Hirvonen stal lídrem průběžného pořadí a má na úřadujícího šampióna náskok šesti bodů. „Šest bodů náskok po dvou odjetých soutěžích je slibná startovní pozice a já poprvé ve své kariéře vedu šampionát,“ sděluje nadšený finský jezdec.

Jak je možné, že nestačil tempu svého stájového kolegy? „Možná to mohlo být způsobeno naší startovní pozicí,“ přemýšlí nahlas Hirvonen a naráží tak na extrémně obtížné podmínky, které ve Švédsku panovaly. „Kdybych býval dojel na Monte osmý nebo desátý, mohl jsem ve Švédsku startovat později. Tak to ale je. Počkáme jaká překvapení přinese pátek v Mexiku.“

Mexiko bude první šotolinovou soutěží letošní sezóny a jako první bude na startu právě vedoucí muž průběžného pořadí MS – Mikko Hirvonen. „Nebude to jednoduché. V Mexiku je na tratích hodně volné šotoliny a my budeme cestu pro ostatní čistit. Určitě to ale bude zajímavá zkušenost a před námi ještě leží celá sezóna,“ těší se již mladý Fin.

Komentářů celkem: 25
12. 2. 2008 18:5921
0 0
Myslím si,že Jari na šoto není tak vyjetej jako je Hurvajs. Takže to bude zajímavej souboj. Nejenom mezi nima dvouma,ale jsou i tady jiní kandidáty na bednu. Hlavně Séb kterej v Mexiku už párkrát vyhrál!
Peugeot206WRC
12. 2. 2008 19:0522
0 0
no si myslim ze leob asi bude mistr ale mikko s nim bude jezdit o prvni mista uvidime ...smajlík
12. 2. 2008 19:1623
0 0
trochu silná slova na Hurvínkovu hlavu, když Hurvajz porazil Marcuse, tak nikdo nepochyboval... Jarin bude daleko rachlejší, ale ještě mu dejme trochu času...
12. 2. 2008 19:1624
0 0
trochu silná slova na Hurvínkovu hlavu, když Hurvajz porazil Marcuse, tak nikdo nepochyboval... Jarin bude daleko rychlejší, ale ještě mu dejme trochu času...
13. 2. 2008 16:0025
0 0
No jo,ve Škodovce se naučil jezdit a hned je z něj šampion..smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!