14. 2. 2008 20:44 − 6756× − 44

Bakelitové Subaru a povídání s jeho řidičem

Dlouholetý závodník Trabant srazů Michal Kotek, známý svým originálním designem, dostal ode mě pár otázek…

Jeden vtip říká: „Čím se měří rychlost trabanta? Kalendářem!“ S tím rozhodně nemůže souhlasit posádka Michal Kotek – David Svatoš, kteří závodí s tímto bakelitovým vozidlem. Dlouholetý závodník Trabant srazů, známý svým originálním designem, dostal ode mě pár otázek…


Foto: RNDr. V. Sýkora

Jak jsi se dostal k rally? Jaké bylo Tvoje první setkání s automobilovými soutěžemi?

Jako kluk jsem se vždycky rád koukal na závody v televizi a táta nás občas někam vzal podívat, abychom viděli závoďáky i naživo. U nás za chalupou se jezdily vrchy a tam jsem si řekl, že si taky někdy musím zkusit usednout za volant závodního vozu. Postupem času jsem se díky bráchovi dostal k Trabantům, ale bral jsem to spíš jako sranda vozítko. Jezdili jsme po různých srazech a slalomech a už tehdy mi to malinký autíčko docela přirostlo k srdci a teď na něj nedám dopustit. Určitě ho za nic nevyměním. Velkou zásluhu na tom, že jsme začali jezdit rallye, má tým V&Z Motorsport a Radek Zajíc, kterému tímto děkuji. Kluci nás naučili většinu věcí, které umíme a doufám, že na nás nebudou naštvaní, až je budeme předjíždět. :-)


Foto: Michal Vališ

S jakou technikou vyrazíš na tratě soutěží Rallye Cupu 2008? V jaké třídě budeš bojovat o co nejlepší umístění?

Vyrazíme jak jinak než s Trabantem. :-) Stavíme nový vůz do kategorie H2, ale tuto sezonu ještě odjedeme s loňským TrabiSubaru ve třídě P5 – pravidelnost.

Jak Tě napadlo, obléci svůj soutěžní vůz do hávu japonské čtyřkolky Subaru?

Tohle autíčko jsem takhle vlastně koupil. Původně to měl být tréninkový vůz a brali jsme to spíše jako recesi. Během sezony prodělalo několik výrazných úprav a zalíbilo se natolik, že se z něho stalo hlavní vozidlo na sezony 07/08.
Je to opravdu kontrast – Trabant se svými 600 ccm a Subaru s několikanásobným obsahem a výkonem. Ale když dáte dohromady tyto dvě legendy, výsledkem bude minimálně potlesk diváků. Předpokládám, že náš další vůz bude ve stejných barvách.


Foto: Zdeněk Sláma

Z jaké soutěže, kde jsi do teď startoval, jsi měl nejlepší pocit? Kde se Ti líbilo, příp. nelíbilo?

„Velké“ závody jsme okusili teprve v sezoně 2007 takže nemůžu moc hodnotit, ale nejvíce se nám líbily asi oba Kramolíny. Nově pořádané Erzetky jdou svou kvalitou taky hodně nahoru. Tešíme se na všechny závody v této sezoně. Každý má svoje…

Onboard, Erzetka Beroun 2007, RZ4 aneb Hledání cíle:

Hodláš jet všechny závody Rallye Cupu 2008? Jaké si dáváš cíle v tomto šampionátu?

Rádi bychom odjeli celý tento seriál, ale vše závisí na financích. Chuť by byla. Vždycky se snažíme o přední příčky, ale hlavní je pobavit sebe a diváky.


Foto: Honza Froněk

Pomáhají Ti ve Tvém závodění sponzoři? Jací to jsou? Zkus je představit.

Krom týmu mechaniků a suprového mitfáry nemá náš team zatím žádného sponzora. Doposud se nám dařilo hradit vše z vlastní kapsy. Ale pokud by se nějaký našel, přivítáme ho s otevřenou náručí.


Foto: Aleš Kovář

Sleduješ rally i na internetu? Co Ti chybí a co se Ti líbí ve zpravodajství o rally (třeba na serveru eWRC.cz)?

Velké rallye sleduji spíše okrajově. Podle času se ale snažím být v obraze.

Děkuji za rozhovor.

Video od –blesky-:

Komentářů celkem: 44
16. 2. 2008 20:17
0 0
To MMAARTIN: My jeli jako předjezdci a žádné problémy z hledání cíle jsme neměli, ta červená cílová cedule byla vidět dost, a bylo přeci jasné, že v protisměru musí být při odpoledních průjezdech cíl o pár set metrů dříve, když se jede obráceně...takže z mé strany to bylo v pohodě smajlík
16. 2. 2008 20:19
0 0
to hustoles+Nídl: Rejža Rejža Rejža!(ten by to také mohl hodit do desingu "Trabaru")
16. 2. 2008 20:55
0 0
to AlesGute:tu vaší krizovku na Erzetce mám na videu,škoda už se nevešla do sestřihu.smajlík
19. 2. 2008 18:08
0 0
chtelo by to zlepst prujezdy zatáčkami jinak super fandim vámsmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!