Ondřej Plšek - eWRC.cz
26. 2. 2008 20:13 − 2831× − 23

Sebastien Loeb: Mexiko je po mé chybě důležitější

Ve Švédsku udělal Sebastien Loeb jednu ze svých mála chyb a svou C4 poslal přes střechu.

Ve Švédsku udělal Sebastien Loeb jednu ze svých mála chyb a svou C4 poslal přes střechu. V soutěži sice díky pravidlu Superally pokračoval, ale cíl Švédské rally nakonec nespatřil. Nepřipsal si tak na své konto žádné body a po dvou odjetých soutěžích MS ztrácí na Mikko Hirvonena již šest bodů. Svou chybu tak bude chtít v Mexiku napravit a zmenšit odstup na jedničku týmu Ford.

"Když uděláte takovou chybu a přijdete kvůli tomu o body, tak na startu dalšího podniku určitě ucítíte velký tlak na svou osobu. A to bude asi i můj případ v Mexiku, které není jednoduchou soutěží," vysvětluje mistr světa. "Tamní zkoušky jsou různé, je to mix širších a rovných tratí s pomalejšími úseky. Velkou roli budou hrát i pneumatiky. Pevný podklad je v zásadě dobrý pro grip, ale uvidíme jak to bude vypadat na nových pneumatikách Pirelli. Také je otázkou, jestli zrušení výplní mousse nepovede ke zvýšenému počtu defektů."

"Tento faktor musím vzít v potaz a také musím přizpůsobit můj styl jízdy nižšímu výkonu motoru ve vyšší nadmořské výšce. Minulý rok jsme v Mexiku vyhráli, takže víme, že C4 WRC tam je konkurenceschopná," dodává Sebastien.

Mexická rally bude i letos prvním šotolinovým podnikem mistrovství světa. Specialitou této soutěže je hlavně velká nadmořská výška, posádky se vydají až na 2 700 metrů nad mořem. "Mexiko bývá suché a horké a také to je první šotolinová soutěž roku," říká technický ředitel Xavier Mestelan-Pinon. "Tentokráte mohou být podmínky drsnější než minule a klíčovou roli bude hrát opět nadmořská výška. Motory budou mít menší výkon a také jejich chlazení nebude tak efektivní. Ale jsou to pro nás známé věci a při přípravě na tutou rally jsme je vzali v potaz."

Komentářů celkem: 23
27. 2. 2008 16:16
0 0
Po dvou soutěžích Seba odepsat...hmm,to je odvaha.Vzpomeňte si na loňských cca 5 soutěží....smajlík
27. 2. 2008 18:34
0 0
Navíc by se měli podívat, kdo zde vyhrávásmajlík Pokud nebude mít defekt, ujede všem. A jak sleduju Sorda, mohl by mu hezky krýt zádasmajlík
27. 2. 2008 19:48
0 0
1. sotolina bylo svedsko smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!