Zbývají necelé dva měsíce

Letošní 36. ročník Rallye Český Krumlov se uskuteční o prvním květnovém víkendu a zasnoubí tradici s novinkami.

Letošní 36. ročník Rallye Český Krumlov se uskuteční už o prvním květnovém víkendu a zasnoubí tradici s novinkami na trase i v programu.

V rámci Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR bude českokrumlovská rallye již čtvrtou soutěží z devíti vypsaných, do závěrečného bodového hodnocení se jezdcům započte šest nejlepších výsledků. Úvodní rakouská Jänner rallye vyložila první karty, ale více napoví dvě domácí soutěže, které odstartují ještě před Krumlovem.

Vítězem loňského jubilejního 35. ročníku se stala posádka Roman Kresta a Petr Gross s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX. Kresta se vrátil na domácí tratě po krátké pauze a jeho vítězství v loňském ročníku bylo v jihočeské soutěži už třetí. Vyhrál tu i v roce 2000 a poté ještě v sezoně 2004, tehdy pokaždé s vozy WRC. Třemi vítězstvími vyrovnal skóre Milana Doláka, o jeden pohár za vítězství v Krumlově víc mají Leo Pavlík a Ladislav Křeček.

Před časem oznámil Kresta pravidelnou účast v Mediasport Mezinárodním mistrovství České republiky 2008 a může tedy už letos vyrovnat absolutní českokrumlovský rekord v počtu prvenství. Nebude ovšem jediným favoritem. S téměř identickým vozem Mitsubishi Lancer EVO IX ze stejné ladičské dílny bude bojovat mistr republiky posledních let Václav Pech, EVO IX by měl přivézt i Pavel Valoušek a řada dalších. Zapomenout nesmíme ani na stále početnější a úspěšnější vozy kategorie S2000 v čele s posádkou Peták – Benešová.

Kromě současných vozidel se na trati Rallye Český Krumlov objeví také historické automobily, poprvé v rámci mistrovské soutěže. Českokrumlovští pořadatelé z ÚAMK Rallye Český Krumlov a ČK motosport se o zařazení soutěže do mistrovství republiky historiků snažili již řadu let, podařilo se to však až v letošním roce. Ani pro posádky historických vozů nepůjde o procházku v růžové zahradě, vždyť na ně čeká třeba i průjezd 25 km dlouhou legendární rychlostní zkouškou „Malonty“.

Hodně jezdců historiků po možnosti zazávodit si na Malontech volalo, přání se jim konečně splní. Loňský titul má v držení Emil Triner, ten jej však se Škodou 130 RS v Krumlově s největší pravděpodobností obhajovat nebude a přijede nejspíš se současným subaru. Nejvyšší krumlovský stupínek je tak přichystán pro někoho jiného. Doufáme, že budou historici s českokrumlovskou soutěží nanejvýš spokojeni.

Oficiální informace najdete na www.rallyekrumlov.cz.

Komentářů celkem: 2
5. 3. 2008 13:19
0 0
se nemůžu dočkat smajlík
sloní kýta
6. 3. 2008 00:15
0 0
4 odstavce o čem?smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!