Petter Solberg v Mexiku frustrovaný

Po velmi dobrém začátku byl Petter Solberg nucen využít v sobotu Superrally

Jednička Subaru Petter Solberg byl po skončení třetího podniku MS v Mexiku velmi frustrovaný. Ještě v sobotu se Petter držel na čtvrtém místě se svou vylepšenou Imprezou WRC i přes páteční problémy s brzdami. Ale veškeré naděje na dobré umístění zhatila levá přední poloosa, jejíž poškození znamenalo ztrátu čtyř minut v desáté rychlostní zkoušce. Po dojetí se Petter snažil poloosu opravit, aby mohl absolvovat dalších 53 ostrých kilometrů do servisní zóny. To se ukázalo ale jako neproveditelné s výbavou, kterou měli Petter s Philem k dispozici v autě a tak museli svou Imprezu WRC odstavit a využít systém Superrally.


Mr. Hollywood v Mexiku

Penalizace za nedojeté rychlostní zkoušky znamenala propad na čtrnácté místo, které se podařilo mladšímu z bratrů Solbergů vylepšit o dvě místa během neděle. Dojel si tak pro jeden bod do hodnocení konstruktérů a rozhodně nemohl být s výsledkem spokojen.

„Nebyl jsme moc spokojený s nastavením auta v sobotní dopolední sekci, protože na trati bylo hodně volné šotoliny. Poté jsme měli problém s poloosou a museli jsme odstoupit ze sobotní etapy. Je to hodně frustrující, když víte, že v pátek jste bojovali o umístění na stupních vítězů,“ řekl Petter v cíli.

„V neděli byla dobrá první zkouška, ale protože byly hodně velké časové rozdíly mezi předními jezdci, nejelo se naplno. Dokázali jsme nakonec získat jeden bod do hodnocení o Pohár konstruktérů, což je důležité, ale jinak to byl další frustrující víkend. Ale budeme nadále pracovat na snažit se zrychlit a věřím, že v Argentině budu spokojenější,“ dodal Petter.

Komentářů celkem: 12
5. 3. 2008 19:381
0 0
Jak letos dvojky mírně zastiňují jedničky: Latvala Hirvonena, Atkinson Solberga a ve Švédsku i Sordo Loeba. smajlík
MPI
5. 3. 2008 19:422
0 0
A na monte Andersson Gardemaistera
5. 3. 2008 19:483
0 0
Snad s novou evoluci Imprezi zacne opet vyhrávat.A stou starou doufam ze bude pojizdet Atkinsonasmajlík
Walach.WRC
5. 3. 2008 19:514
0 0
Petter drž se!!!Dá to,prostě už musí prolomit tu šílenou smůlu!smajlík
5. 3. 2008 21:015
0 0
Hehe smůlu má, to je fakt, ale myslím, že je už mu chybí ta jiskra co měl dříve. Jsem jeho veliký fanda, ale myslím, že uř to asi lepší nebude... Čekat od nového auta že bude vyhrávat je nesmysl, to se bude srát, to je jasný. Uvidíme jak to dopadne v Argentině, moc si přeju abych se pletll...
5. 3. 2008 22:416
0 0
Apropo kdy mají nasadit model 2008? Asi mi to uniklo...
5. 3. 2008 23:157
0 0
No měl by se dát do hromady,protože Atkinson je mnohem lepší a i brácha ho pojíždí.Ono se také může totiž po sezóně stát,že Subaru bude nahánět nového jezdce a udělá Peterovi po sezóně pá,pá.
Jinak souhlásím se Skorpionem,ale já nejsem jeho moc velký fanda,ale přeju mu mnohem lepší výsledky a umístění,ale musí to být vždy za Sebastianem smajlík
sloní kýta
5. 3. 2008 23:388
0 0
pokud chchtějí být trvale na bedně, tak musí ukecat Märtina, ať to jen nenastavuje, ale i závodí....zlepšení sůba je jeho práce!smajlík
6. 3. 2008 09:589
0 0
Myslím si.., přesto, nebo možná právě proto, že Petter a "Subaru" jsou jedno tělo, jedna duše je na první pohled patrné, jak "Subaru" na sobě pracuje a naopak Petter se plácá v již delší letargii, nebo dokonce upadá někam do hlubokých beznadějí. To je bez debaty.. Upínání se na nějaká "světýleka ve tmě" je sice krásná věc, ale sama o sobě nestačí. Řekněme si to narovinu.. Problémy jsou vždy a všude. Normální je se s nimi poprat. Obvzlášť Petter by měl být bojovník.. a nejen za volantem. Možná se sebou pohne, možná fruktifikace (ahoj Koldaku) dřiny vynaložené u jeho teamu ho oživí..., možná ale taky, že ne.. a to pak může zasáhnout okolí.. tvrdě. Ať se nám to líbí-nelíbí, vykořenit od Phila, Subaru a začít znovu.. a možná "zachránit" tím samotného Pettera Solberga.
(jinak jsem ale v pohoděsmajlík:DRINKsmajlík
6. 3. 2008 10:5310
0 0
argentyna bedna Gooooooooooo!!!!smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
6. 3. 2008 21:3711
0 0
Petter seber se...Chci vidět modrou na bedně!!!smajlík
6. 3. 2008 22:1312
0 0
Já jsem vždy obdivoval jezdce kteří jezdili hranu. Mezi něž Petter určitě patřil (možná ještě patří, doufám) svým stylem jízdy si mě získal, hodně mi připomíná Staňu Chovanca a jeho styl (buť věnec nebo kotrmelec) a proto na Pettra, Colina a další takové nikdy nezapomenu. A Pettrovi přeju ať sa vykašle na styl jakým jezdí např. Séb a začne opět svoji "střelbu" při troše štěstí by opět stával na bedně.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!