Ondřej Plšek - eWRC.cz
13. 3. 2008 14:49 − 6408× − 166

Konec čtyřkolek v MS?

Údajně si Max Mosley pohrává s myšlenkou povolit v budoucnosti v MS pouze vozy s jednou poháněnou nápravou.

Koncem března proběhne zasedání FIA, které by mělo rozhodnout o budoucnosti mistrovství světa. Dosud se předpokládalo, že dojde od roku 2010 k nahrazení vozů WRC vozy S2000 s turbem. Tento nápad vypadal zajímavě, očekával se vstup nových značek do mistrovství světa. Nyní se ale objevuje další, přímo protikladný návrh. Údajně ho prosazuje samotný Max Moslex, prezident FIA.

Podle Mosleyho by budoucnost v MS patřila pouze vozům s jednou poháněnou nápravou! Ty by byly pomalejší, bezpečnější a levnější. Otázkou ale je, co by na to řekli fanoušci. Již nyní je ale jasné, co by na to řeklo Subaru. Pro automobilku, která je největším výrobcem vozů s pohonem na všechy čtyři kola, by pak účinkování v mistrovství světa ztratilo kompletně smysl. "Pohon všech kol je pro nás extrémně důležitý," řekl šéf týmu Subaru Richard Taylor serveru Autosport. "Pokud k těmto změnám dojde, tak by to byl pro Subaru důvod pro ukončení aktivit v MS."


Kochejme se pohledem na vozy s pohonem všech čtyř kol, možná je již dlouho neuvidíme

Předseda rally komise Morrie Chandler k tomu dodává: "Pokud světová rada odmítne náše návrhy, tak by skutečně byla změna ve prospěch dvoukolek možná." V tom případě by šlo o vozy s poháněnou zadní nápravou. "Jistě by to bylo velmi zajímavé, ale nereprezentovalo by to současnou situaci na automobilovém trhu. Žádná automobilka nebude investovat padesát milionů euro do vozů, které si potom diváci nebudou moci koupit."

Odpověď na otázku, nakolik to je názor zastupující představy automobilek a fanoušků, přenechám každému z vás.

Komentářů celkem: 166
15. 3. 2008 12:47161
0 0
jen tak mimochodem...tady je to colinovo auto...
http://rally-irc.cz/rally/colin-mcrae-vyviji-vlastni-auto-r4.html
15. 3. 2008 13:00162
0 0
To, že tehdy zakázali skup. B, chápu, že to bylo z bezpečnostních důvodů.Tehdy byla rychlost rychlejší jako technika a jízda tak začala být nepředvídatelná. Série smrtelných nehod včetně palby do diváků to rázem ukončení "béček" urychlilo. WRC se zase vymklo z rukou finančně, když se financování WRC začalo vzdalovat do horentních výšin a výsledek?Auta jen pro vyvolené!Ale vrátit se na dvoukolky? Vždyť čtyřkolky líp sedí na vozovce a tím jsou bezpečnější, ovšem také i rychleji jezdí.A já jako zakázník, když uvidím čtyřkolku např. Fiat Punto S 2000 jak "válí",tak si pořidím jeho "slabý" odvar, který když budu "magor" si upravím, vytuním apod. Ale byl bych také spokojený s jeho civilní vezrzi.
15. 3. 2008 17:06163
0 0
nesložíme se na odměnu za mosleyho hlavu..?smajlíksmajlík
16. 3. 2008 07:11164
0 0
Tady už nepomůže nic jiného než ho odprásknout.Kdo to udělá, dostane určitě odměnu.
16. 3. 2008 12:07165
0 0
tak to už je sila. Pan Mosley by už měl jít do důchodu měkne mu mozek a už je to hodně vidět. Takového blba jsem neviděl. Teď to uvidí chytré vedení české rally a bude to chtít taky. Oni byly v takových hovadinách vždycky rychlejší než průjem.
18. 3. 2008 16:52166
0 0
A tak,že by jsme třeba začali jezdit MS v rally na koloběžkách ne? To by taky bylo levnější a bezpečnější co říkáte pane Mosley.smajlík Někdy vážně přemýšlím o co tomu chlapovi opravdu jde.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!