31. 8. 2004 00:00 − 2262× − 0

Jan Kopecký zvítězil i ve Zlíně

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek s továrním vozem Škoda Fabia WRC podala opět skvělý výkon a po vítězství v Mladé Boleslavi byli nejrychlejšími i ve Zlíně.

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek s továrním vozem Škoda Fabia WRC podala opět skvělý výkon a po vítězství v Mladé Boleslavi byli nejrychlejšími i ve Zlíně. Ačkoliv vozy skupiny A8 nebyly klasifikovány do hodnocení „evropské“ klasifikace Barum Rally Zlín, rozhodně si na nezájem diváku posádky těchto vozů stěžovat nemohly. Zaslouženou pozornost na trati i v servisní zóně poutala tovární Škoda Fabia WRC v barvách Škoda Matador teamu, vždyť posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek dosáhla nejrychlejšího času ve čtrnácti testech z patnácti rychlostních zkoušek. Pouze jednou našel Jan Kopecký přemožitele a ztratil jednu desetinu vteřiny na Romana Krestu.


Foto: Vít Bezděkovský eWRC.CZ

Jan Kopecký využil skvěle připraveného vozu továrním týmem Škoda Motorsport k jasnému vítězství v absolutní klasifikaci Barum Rally Zlín a dvě soutěže před koncem letošního mistrovství již vyrovnal bodový účet Václava Pecha.

„Jsem nadšený. Škoda Fabia WRC fungovala znamenitě a neměli jsme jediný technický problém. Velmi výrazný podíl na našem vítězství má tým mechaniků továrního týmu Škoda Motorsport a patří jim velké poděkování. Na rychlostních testech Barum Rally se opět potvrdilo, jak velkého pokroku vůz Škoda Fabia WRC v posledních měsících dosáhl. Minulý víkend jsme s Filipem při soutěži MS v Německu povzbuzovali piloty továrního týmu Škoda Motorsport včetně našeho dnešního soupeře Romana Kresty, ale já osobně jsem se již nemohl dočkat, až opět usednu za volant soutěžního vozu. Vítězství v Barum Rally je skvělé, vždyť tak náročná soutěž se nevyhrává každý den,“ řekl v cíli Jan Kopecký, který byl nejrychlejší na dvou nejtěžších a nejvíce ceněných soutěžích v České republice.


Foto: Vít Bezděkovský eWRC.CZ

„Práce celého týmu si zaslouží podtrženou jedničku. Vůz byl připraven špičkově, i když to nebylo pro tým jedoucí víkend před Barum Rally soutěž zařazenou do Mistrovství světa v rally vůbec jednoduché. Během celé soutěže se na voze prováděla pouze běžná údržba a preventivní kontrola. Honza si počínal velmi zkušeně a ačkoliv si hlídal dostatečný náskok, tak se všem soupeřům stále vzdaloval. A to přes to, že v závěru soutěž se snažil již velmi výrazně šetřit Fabii WRC a neriskovat případný defekt pneumatiky. Celou soutěž absolvoval v naprosté psychické pohodě,“ doplnil informaci spolujezdec Filip Schovánek.

„S výsledkem i výkonem během celé soutěže jsem pochopitelně velmi spokojen. Od startu probíhala Barum Rally bez komplikací a Honza se mohl plně soustředit na samotnou jízdu. Myslím si, že s každým odjetým kilometrem rychlostní zkoušky tato mladá posádka postupně dozrává a je kvalitním soupeřem pro domácí špičku,“ řekl spokojený Josef Kopecký, vedoucí Škoda Matador teamu.

Jan Kopecký se vítězstvím v klasifikaci třídy A8 při Barum Rally dostal do čela průběžného hodnocení se 122 body a dvěmi vítězstvími v soutěži. Druhý Václav Pech má rovněž 122 bodů, ale v letošní sezóně ještě nezvítězil. Třetí Roman Kresta má 103 bodů. Mezinárodní Mistrovství České republiky v rally pokračuje poslední zářijový víkend Rally Příbram.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!