Milan Kneifel na startu Valašské rally

Jedním z občanů Valašského království je i zlínský pilot Milan Kneifel, jenž na téměř domácích tratích absolvuje letošní premiéru.

Blíží se konec března a toto období je v letošním kalendáři MMČR vyhrazeno pro Valašskou rally. Podnik jedoucí se ve Valašském Meziříčí a okolí, bude zahajovat závody velkého mistráku na českém území, které budou moci fanoušci motorsportu sledovat s téměř železnou, měsíční pravidelností.

Jak již sám název soutěže napovídá, uskuteční se v kraji, v němž je dominantním nápojem slivovice a vládnoucí osobou král Bolek Polívka. Jedním z občanů Valašského království je i zlínský pilot Milan Kneifel, jenž na téměř domácích tratích absolvuje svou letošní premiéru. Vedle Milana si na sedačku spolujezdce, ve voze Pegas Rally Teamu usedne opět kamarád Radim Strnad, s nímž si v loňském roce tak dobře rozuměl.

Milan provětrá svou kombinézu poprvé od prosincového Pražského rallysprintu a rozhodně ho start nenechává klidným. „Přestávka mezi jednotlivými sezonami byla hodně dlouhá. Už se těšíme na to, jak budeme opět brázdit tratě rychlostních zkoušek a potkávat naše fanoušky v servisním areálu,“ prozrazuje nažhaveně jezdec, který při poslední zlínské Barum rally obsadil třetí místo mezi vozy kategorie A6.


Foto: Jakub Pešek

Do Valašky odstartuje jezdec, který projíždí soutěžní úseky již od roku 1997, s dvěma cíli. První bude věc, která zavání samozřejmostí, tedy zajet co nejlepší výsledek a odvést chlapský souboj ve své skupině. Cílem v pořadí druhým, ale ne až tolik nepodstatným je, to aby si posádka po dlouhém zimním odpočinku znovu zvykla na vůz a oživila vzájemnou spolupráci. „Prvotně se do toho potřebujeme po pauze dostat. Jakmile budeme mít auto osahané, budeme bojovat s ostatními soupeři o přední příčky mezi A6kami,“ dodává k plánům na nejbližší soutěž Milan.

Stejně jako při loňském rallysprintu v Jeseníkách, tak i ve Valašském Meziříčí bude Pegas Rally Team sázet na osvědčenou zbraň. Nebude se však jednat o životu nebezpečnou střelnou zbraň,ale o motoristickou techniku původem z Mladé Boleslavi, tedy o Škodu Felicii 1,6 Kit Car.

„Nemůžeme se dočkat, až se postavíme na start a zajezdíme si. Velmi nám to chybělo. Doufám, že při trati rychlostních testů bude zase velká spousta našich fanoušků a že se za námi přijdou podívat i do servisu. Tímto je všechny srdečně zveme,“ doplňuje Milan Kneifel závěrem.

Více informací o posádce a autech Pegas Rally Teamu naleznete na oficiálních stránkách www.rally.spurtzlin.com

Komentářů celkem: 2
22. 3. 2008 08:241
0 0
Přeju Milane hodně dobrý výsledek ale pozor na Miru Březíka i když jede A5 je sakra rychlý...smajlíksmajlíksmajlík
25. 3. 2008 21:002
0 0
preju at se dari.a doufam,ze Milan predvede poradny sport!!!!!smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!