Druhá etapa zhatila plány Stobartů

Všechny tři posádky týmu Stobart musely z různých důvodů odstoupit ze sobotní etapy Rally Argentina

Na sobotní etapu Rally Argentina určitě nebudou u Stobartů vzpomínat v dobrém, neboť všechny tři posádky musely z různých důvodů dočasně odstoupit ze závodu. Navzdory sobotnímu odstoupení má italský jezdec Gigi Galli stále naději na zisk cenných bodů do šampionátu značek.

Na nešťastné třinácté erzetě, která se vyznačovala spoustou kamenů na trati, poškodil Galli výfuk svého Fordu Focus WRC07, následkem čehož došlo k malému požáru. Do kokpitu začal vnikat kouř a na závěrečných deseti kilometrech rychlostní zkoušky tak posádka ztrácela drahocenné vteřiny.


Gigi Galli

Při požáru došlo k poškození elektroinstalace a přes enormní snahu mechaniků týmu Stobart se nepodařilo závadu odstranit ve stanoveném limitu. Duo Galli-Bernacchini tak muselo odstoupit, ale v neděli se díky SuperRally vrátí zpátky na trať.

Gigi Galli: „Jsem zklamaný, co se nám dnes přihodilo, ale taková je rally. Mechanici dělali fantastickou práci, když se pokoušeli opravit závadu způsobenou požárem. Všem jim musím poděkovat. Během posledních deseti kilometrů třinácté erzety se ve voze začalo kouřit, moc jsem toho neviděl a musel jsem trochu zpomalit. Horko od poškozeného výfuku bohužel poškodilo elektroinstalaci a v daném časovém limitu nebylo možné problém odstranit.

Rychlostní zkoušky byly velmi rychlé a ráno jsem měl problém najít ten správný rytmus, protože včerejší erzety byly naprosto odlišné. Jsem smutný i z toho, že jsem nemohl pokračovat a předvádět fanouškům pěknou show. Zítra ovšem budeme zpátky a vydáme se na jedny z nejznámějších rychlostních zkoušek mistrovství světa.“


Matthew Wilson

Norský jezdec Henning Solberg byl po páteční havárii v poněkud odlišné situaci. Ranní „sobotní“ rundu pojal v testovacím duchu, aby zapracoval na svém rozpise. Po odpoledním servise jej tým odvolal ze soutěže, aby se před Jordánskou rally, kde je Henning Solberg nominován na body do šampionátu značek, pošetřil vůz. Norský pilot se vrátí na trať i zítra, aby si projel zbývající rychlostní zkoušky. Argentinská rally se totiž i v příštím roce pojede v rámci mistrovství světa a zkušenosti ze závodních tratí jsou nenahraditelné.

Henning Solberg: „Pro nás bohužel skončila soutěž už včera, dostal jsem ale šanci pracovat na rozpise a získat další argentinské zkušenosti. Cílem bylo projet si bez problémů všechny erzety, což se nám podařilo. Po domluvě s týmem jsme se rozhodli vynechat odpolední druhé průjezdy, abychom třeba zbytečně nepoškodili vůz. Zítra se ovšem znovu vydáme na dvě poslední erzety, které jsme dosud nejeli. Následující rally se jede na šotolině, takže to bereme jako test a přípravu před Jordánskou rally.“

Nejmladší člen týmu Stobart – Matthew Wilson – završil svoje snažení na patnácté rychlostní zkoušce, kdy zůstal stát na trati s poškozeným zavěšením. A i on se díky SuperRally vrátí v neděli do závodu.

Komentářů celkem: 1
30. 3. 2008 01:161
0 0
Tak to je škoda, Gigimu fandím ze všech nejvíce a mrzí mě jakou měl smůlu v obou zámořských soutěžíchsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!