Technické problémy na Valašce utnuly naděje

Technické problémy vozu provázely posádku téměř po celý průběh soutěže.

Páteční noční etapa v okolí přehrady Bystřička a sobotní deštivé rychlostní zkoušky v okolí Nového Jičína, Oder a Valašského Meziříčí nezastihly tým vinou častých technických problémů ve velké pohodě. Co nejrychleji zapomenout! Tak by se daly charakterizovat myšlenky všech členů Kurkaracing týmu nad právě skončenou Cetelem Valašskou rally 2008. Technické problémy vozu provázely posádku téměř po celý průběh soutěže.


Foto: Pavel Paláček

Hned po odmávnutí startovního praporku předsedou parlamentu ČR Vlčkem a příjezdu na první měřený úsek začaly potíže. Na první rychlostní zkoušce se spálily brzdové kotouče, v třetí RZ se utrhla ruční brzda a v pátém měřeném testu vypadla hadice od turba, čímž auto ztratilo zcela výkon, nemluvě o času. Jen s velkým vypětím posádka dorazila do cíle páteční etapy a následně do servisu. Sobotní deštivé ráno slibovalo všem posádkám pneumatikovou loterii a aby toho nebylo málo, tak už na prvním dopoledním testu znova začaly technické problémy, když se zasekávalo plynové lanko. Pilot Tomáš Kurka si v nejednom místě na trati musel připadat, jak japonský kamikadze. Přičteme-li k tomu všemu chybu navigátora Jindry Müllera (kterou nemůže pochopit a velmi ho mrzí ještě teď) a následnou penalizaci, vychází z toho 33. místo v absolutní klasifikaci a 24. místo ve třídě N4. Malý zázrak ovšem je, že posádka vůbec dojela až na cílovou rampu.


Foto: Pavel Paláček

„Kdybychom jeli jinou rally, a ne skoro domácí Valašku, tak asi odstoupíme. Problémů jsme měli opravdu hodně,myslím,že tak na tři soutěže dopředu. Ale vše zlé je k něčemu dobré, přesvědčil jsem se o velké obětavosti všech členů týmu. Musíme dát auto do perfektního stavu, času je málo, protože už zanedlouho začíná další podnik MMČR.“ zhodnotil právě skončenou soutěž jezdec Tomáš Kurka.


Foto: Pavel Paláček

„Byla to rally, kdy na co sáhneme to se pokazí. A k tomu moje velká chyba a blbost. Jsem připraven na škodolibé poznámky všech členů týmu a nejen jich. Radši už nad tím nepřemýšlet.“ zkroušeně doplňuje navigátor Jindřich Müller

Dalším podnikem MMČR je Rally Šumava, která startuje 11. dubna v Klatovech.

Komentářů celkem: 2
2. 4. 2008 10:46
0 0
Jindřichu,nic si z toho nedělej,přeztože je to hrozné,neomluvitelné,prostě katastrofa. telecom
2. 4. 2008 11:01
0 0
Na 1rz spalene kotouce? ..........
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!