Přeprava vozů týmu Stobart do Jordánska

Další podnik mistrovství světa představuje pro tým velkou logistickou výzvu.

Další podnik mistrovství světa se uskuteční v Jordánsku. Pojďme se tedy podívat, jak vypadá doprava soutěžních speciálů do této destinace u týmu Stobart. Hlavním sponzorem týmu je veliká spedice Stobart, ale i pro ní bude přeprava 12 kamionů do Jordánska velkou výzvou.

Celý konvoj vede Peter McIntyre. Samozřejmě má podle tradice Stobartu i jeho kamión ženské jméno – Michele Mouton. McIntyre převáží ve svém kamionu vozy Gigi Galliho a Matthew Wilsona. Cestu do Jordánska popisuje následovně. "Bude se jednat o jednu z našich nejdelších cest. Po silnici dojedeme do Felixstowe, pak vlakem tunelem do Calais ve Francii a opět po silnici až do Itálie. Tam se kamiony naloží na loď a vydají se na cestu do Jordánska. My řidiči se z Itálie vrátíme letadlem do Velké Británie."


Foto: Josef Opavský

Ale ani doma si řidiči kamionů moc neodpočinou, v centrále M-Sportu budou pomáhat při posledních přípravách na Jordánskou rally. S ostatními členy týmu (120 osob!) pak společně letí do Ammánu. V hlavním městě Jordánska vyzvednou své kamiony a vydají se na cestu do servisu u Mrtvého moře. Na místě pak zajistí vyložení cenného nákladu.

Během samotné soutěže pak mají volno, to mají práci ostatní členové týmu. Ovšem po skončení rally začíná celý kolotoč znovu. Vše se musí rychle naložit a dvanáct kamionů se přesune do přístavu. Zde se kamiony nalodí na loď, která jede rovnou na Sardinii. Řidiči se letadlem přesunou zpět do Británie, připraví náhradní díly a letí na Sardinii. Po Italské rally se kamiony vrátí zpět na britské ostrovy.

"Po Sardinii budeme doma ale jen dva dny, pak se zase vydáváme na cestu do Řecka," vysvětluje dále McIntyre. "Je to doopravdy náročná práce s dlouhými pracovními dny. Sice bych nebyl schopen jet s vozem WRC tak rychle jako Matthew, ale pochybuji, že on by zvládnul můj náklaďák. A to je na té práci zajímavé. Všichni máme svou pevně danou pozici v týmu a každý dělá svou práci, aby pomohl ke společnému úspěchu."

stobartmotorsport.com

Komentářů celkem: 7
14. 4. 2008 07:08
0 0
Tak takováhle práce by mě bavila! Jejich práce musí být jejich koníčkem, jen tiše závidím...smajlík
14. 4. 2008 09:06
0 0
No s tim Matthewem bych Pána Kamionáka až tak nepodcenovalsmajlík Ne, jen foreksmajlík Každopádně to je asi hodně zajímavá prácesmajlík
14. 4. 2008 09:09
0 0
to Sparco-WRC: Teď právě hledajů ve Škodovce šéfa logistiky pro sekcu motorsport, smajlík
JVK
14. 4. 2008 09:12
0 0
už vidím, že u český frimy by kamioňáci z přístavu letěli domů smajlík Ty by si to hezky odsedeli na lodi... U lepších firem by pro ně do přístavu přijel Transit a některý by odvezl (ten zbytek by hlídal kamiony)....smajlík
14. 4. 2008 09:18
0 0
joo ridic, ten tvrdej chleba ma...smajlík
14. 4. 2008 09:34
0 0
Tak by to aspoň schtělo pár obrázků těch transporterů
14. 4. 2008 10:44
0 0
nějaké fotky mam z letošního švedska co jsem fotil v servisu , tak jestli má někdo zájem tak mě napište mail na můj mail kalikroman@seznam.cz
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!