Zmatek v týmu Munchis

Luis Perez Companc neabsolvuje Jordánskou rally, Argentinec musel odcestovat zpět do vlasti.

K neobvyklé situaci došlo v týmu Munchis, když Luis Perez Companc odcestoval den před začátkem shakedownu Jordánské rally zpět do Argentiny. Donutil ho k tomu náhlý vývoj politické situace v této jihoamerické zemi. Luis Perez Companc, který řídí potravinářský koncern Molinos, se musel vrátit zpět kvůli nepokojům mezi farmáři, které vyvolalo rozhodnutí argentinské vlády o drastickém zvýšení daní v zemědělství.

"Situace se zrovna vyostřuje," řekl Luisův bratr Jorge, který je v týmu Munchis spolujezdcem Federica Villagry. "Zemědělci musí nejen platit při exportu svého zboží do zahraničí o 50% vyšší daně, ale také 35% daně z příjmu, která ale vychází pouze z odhadů vlády."

Týmu Munchis se tak nyní snaží vyjednat start Barryho Clarka místo Luise Pereze Companca. Pravidla po uzávěrce přihlášek však umožňují jen výměnu spolujezdce, ale nikoliv celé posádky. Soutěže se v každém případě nezúčastní Compancův spolujezdec Jose Maria Volta. Díky předčasnému odjezdu jezdce se mu podařilo napsat jen část rozpisu, který by pravděpodobně Clarkovi ani k ničemu nebyl. "Pravděpodobně by musel velkou část soutěže absolvovat na oči," řekl Malcolm Wilson. Tým Munchis musí jako zapsaný tým do hodnocení týmů mistrovství světa absolvovat minimálně deset soutěží MS se dvěma vozy, jinak týmu hrozí sankce ze strany FIA.

Komentářů celkem: 4
24. 4. 2008 09:401
0 0
Nemělo by v té poslední větě být: jinak hrozí týmu sankce?
24. 4. 2008 09:432
0 0
jeden z mála případů, kdy ani s prachama nemáte jistý start v MS smajlík
24. 4. 2008 10:473
0 0
Zas je vidět, že ty prachy má vydřený. Platí si hodně sám, takže proč by se neměl vozit.
24. 4. 2008 12:214
0 0
No tak to mu nezavidim ani nepreju ale kdyby to prislo driv tak je volny auto pro Duvala
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!