Marcel Svačina hodnotí Vyškov

Úvodní rallysprint, vyškovská Böttcher Rally, byla premiérou Marcela Svačiny a Tomáše Kunovského mimo amatérské soutěže.

Úvodní podnik šampionátu rallysprintů, vyškovská Böttcher Rally, byla premiérovým vystoupením Marcela Svačiny a Tomáše Kunovského mimo amatérské soutěže.

Pro Marcela s Tomášem byla vyškovská soutěž v mnohém nová. Poprvé startovali v „oficiálním“ šampionátu, premiérově s novým vozem a na soutěži, kterou v minulosti nikdy neabsolvovali. Proto také ambice posádky bral Marcel velmi střízlivě. „Chceme hlavně dojet do cíle abychom se co nejvíc sladili a hlavně nasbírali zkušenosti s vozem. Pokud se podaří nějaký dílčí výsledek ke konci soutěže budeme rádi, ale nic víc neočekáváme,“ avizoval před startem soutěže.

Poslední dny před závodem však posádce mírně komplikovaly život. Tomáše trápila chřipka a na soutěž odjížděl s léky. Do startu se však stačil dát do pořádku a tak i on měl možnost vychutnat si premiéru ze sedačky ve voze a nikoli z lůžka doma.

Obsazení třídy SA/2 slibovalo napínavý souboj. Na startu se vedle Marcela objevili například zkušený František Pokladník taktéž s kitovou Felicií, rychlý Escort Maxi Kit, který měl k dispozici Zdeněk Bambušek, Nissana Sunny GTI na start přivezl Pavel Hlaváč…

Samotná soutěž nebyla pro posádku rozhodně procházkou růžovým sadem a seznamovaní se s vozem si vybíralo svou daň. Hned na startu úvodního rychlostního testu si Marcel s Tomášem zatížili konto desetivteřinovou penalizací. „Sjela mi noha ze spojkového pedálu a cuknul jsem autem ještě před zelenou,“ vysvětluje Marcel. „Podmínky na trati byly dost těžké, spousta bláta vyházeného od vozů jedoucích před námi a my s autem jeli první ostré kilometry, Při samotné soutěži jsem se dopustil pár jezdeckých chyb,které se na sprintu těžko dohání. Hned na RZ1 jsem probrzdil dvě odbočení ale asi největší ztráta přišla při přetočení a následném otáčení na RZ6, kde jsme nechali asi 30s,“ uvádí jezdec ke svému výkonu.

Připravenost posádky a vozu měl také prověřit déšť, který se na trať snesl při průjezdu závěrečnými dvěma testy. „Původně jsem měl z příchodu deště v závěru velké obavy, ale ukázalo se,že právě na vodě jsme dosáhli nejlepších časů v absolutním pořadí.“

Soutěž nakonec pro posádku dopadla nad očekávání dobře. Pátá příčka v hodnocení poháru a vítězství ve třídě SA/2 jsou bezesporu povzbuzením do dalších startů. Taktéž výsledného času, který by posádku řadil do první 30. absolutního hodnocení si jezdec velmi cení. Současně však nechce usnout na vavřínech. „Rozhodně máme co zlepšovat a doufám,že se nám to bude dařit už při další soutěži v Lužických horách. Tom na sobě hodně zapracoval a předvedl velice dobrý výkon,“ hodnotí vystoupení pilot z moravského Holešova.

„Na autě jsme v průběhu soutěže trochu dolaďovali nastavení tlumičů, ale jinak fungovalo výborně a jízdu jsme si opravdu užívali. S výkonem ve Vyškově jsme spokojení, protože se nám podařilo splnit naše předsevzetí se kterým jsme do soutěže vstupovali. Také vítězství ve třídě nás velmi těší, už proto, že jsme jej dosáhli po hezkém souboji s Frantou Pokladníkem. Soutěž byla organizátory zvládnuta dle mého názoru výborně. Diváci byli také skvělí, takže si odvážíme z Vyškova krásné zážitky a už se těšíme na další závody.“

Před startem ve Vyškově vyhlásil Marcel spolu s naším serverem soutěž pro amatérské fotografy a kameramany o nejpěknější foto a video, které jej zachytí v akci na soutěžích, kde bude v letošním roce startovat. Vítěz každého kola postoupí do závěrečné volby, ve které se rozhodne o tom, či těch, kteří okusí sedačku spolujezdce při testování před závěrečným sprintem sezóny.

V úvodním kole Marcela nejvíce zaujal záběr Petra Andrejšího, který zveřejňujeme.

Následující soutěží, na které Marcel Svačina s Tomášem Kunovským odstartují, bude Thermica Rally Lužické Hory v termínu 16. – 17. května.

Komentářů celkem: 3
24. 4. 2008 21:41
0 0
moc hezký výkon smajlík
24. 4. 2008 22:01
0 0
jj.moc pěkné sire,držím palce v Thermica Rally Lužické Horysmajlík
25. 4. 2008 07:56
0 0
Je super,že Minaříkova felda se opět vrátila na naše tratě a věřím že v rukou Svačiny bude zajíždět opět skvělé výsledky.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!