Marek Felt - eWRC.cz
30. 4. 2008 17:19 − 2652× − 3

Bryndův letošní první start

Loňská sezóna byla pro hlubošský DPD Czech Rallye Team zaměřená na testování nového vozu Škoda Fabia 1400 ve třídě A5.

Loňská sezóna byla pro hlubošský DPD Czech Rallye Team zaměřená na testování nového vozu Škoda Fabia 1400 ve třídě A5. Úspěchy, střídaly neúspěchy, které nakonec posádku ve složení Petr Brynda a Václav Vorel dovedly k zisku titulu vicemistrů republiky ve své třídě.

Řada diváků jistě příbramskou posádku čekala na předešlých soutěžích v okolí Vsetína a Klatov. „Zkraje sezóny se musíme bohužel obejít bez našeho partnera DPD. Věříme však, že vše dobře dopadne a od poloviny roku budeme moci opět vyjet s hlavním sponzorem, společností DPD,“ vysvětluje důvody neúčasti posádky na úvodních podnicích Mediasport MMČR v rally Jiří Brynda, manažer týmu.

Jednou z nejoblíbenějších soutěží příbramské posádky je květnová Rallye Český Krumlov. Oba členové posádky na této soutěži v posledních letech nikdy nechyběli a jinak tomu nebude ani letos. Petr Brynda s Václavem Vorlem odjeli ve středu ráno vstříc seznamovacím jízdám. „Bude to těžká soutěž. Já jsem od Pražského rallysprintu nezávodil. Svezl jsem se s vozem párkrát během testu Antonína Matyse před Vyškovským sprintem a trošičku pomuchlal předek vozu při nechtěném kontaktu s pneumatikami, jenž vytyčovaly trať. Alespoň jsem si však vyzkoušel, že skákat jsem nezapomněl :-),“ vzpomíná s úsměvem šestadvacetiletý jezdec.

Škoda Fabia 1400 prošla přes zimu kompletní repasí a všichni členové týmu doufají, že se nebudou opakovat loňské dětské nemoci. Tuto skutečnost naznačil již Pražský rallysprint, kde posádka ve složení Brynda – Mareš nejen dokončila soutěž, ale zároveň patřila mezi největší šoumeny. „Vůz jsme opatřili kratší skříní, což přispělo k rychlejším odjezdům ze zatáček, s čímž jsme se nejvíce v loňském roce potýkali. Během testů a Vyškovské soutěže vůz fungoval výborně, tak snad vše dobře dopadne i v Krumlově. Na samotnou soutěž se moc těším. Dlouho jsem nezávodil a dost mi to chybělo. Sice není vůbec čas přemýšlet, zdali závodíte, či nikoliv. Letos připravujeme závodní vozy pro řadu posádek, což znamená, že se domu z práce dostávám denně kolem desáté hodiny večerní. Přesto sedět opět za volantem závoďáku je něco skvělého a těším se moc,“ vzhlíží s napětím k Českému Krumlovu Brynda.

Letošní plány DPD Czech Rallye Teamu jsou prozatím omezené. S jistotou můžeme potvrdit starty v rámci Rallye Český Krumlov, Rally Bohemia, Rally Příbram a zřejmě Rally Hustopeče. Škoda Fabia 1400 se však pravidelně zúčastní rovněž rallysprintového šampionátu, kde do vozu usedne dvojice Antonín Matys a Aleš Vaněček. Posádka se zúčastnila již Vyškovské rallye, kde však musela po kontaktu s chodníkem ze soutěže odstoupit.

Lahůdkou pro všechny fanoušky by měly být on-boardy posádky Petr Brynda-Václav Vorel, které se díky společnosti JNK Studio objeví na stránkách eWRC.cz.

Komentářů celkem: 3
30. 4. 2008 18:28
0 0
Petře těš se mám pro tebe překvápko Poplštein smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
30. 4. 2008 19:31
0 0
Budu držet palce, i když bohužel jen na dálku z Brna. Tak ať to zase hezky skáče! smajlík
1. 5. 2008 12:29
0 0
Skutečnost, že se Petr objeví na startu Krumlova, je pro mě jednou z nejpříjemnějších zpráv dosavadního průběhu sezóny. Moc držím palce, aby se na Jihu Čech zadařilo a také aby se podařilo zajistit sponzory na další podniky.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!