6. 1. 2004 00:00 − 3134× − 0

Jaroslav Vančík prochází úspěšnou rehabilitací

"Jsem rád, že se objevují první výraznější známky zlepšení."

Jaroslav Vančík vstoupil do sezóny 2003 velmi úspěšně a mnoho fanoušků čekalo na průjezdy bílé Felicie, kterou řídil stále populárnější "Vana". V průběhu loňského roku se ovšem začaly zhoršovat bolesti zad a přidalo se i velmi nepříjemné točení hlavy. Proto se rozhodl Jaroslav Vančík po domácí Barum Rally Zlín dát přednost léčení svých zdravotních problémů před bojem na tratích rychlostních zkoušek. Vana se tedy na chvíli ztratil z očí fanouškům domácích soutěží, ale jeho neuvěřitelný způsob jízdy a velmi skromná a kamarádská povaha se nemohla vytratit z myslí lidí fandících tomuto nádhernému sportu. To dokázala i volba v prvním ročníku ankety "Soutěžní jezdec roku 2003", kterou pořádal internetový server auto.impuls.cz a kde obsadil "Vana" velmi pěkné třetí místo.

Járo, jak probíhá léčba zdravotních problémů?
"Jsem rád, že se objevují první výraznější známky zlepšení. Ačkoliv se stále objevují bolesti zad, tak potíže s točením hlavy pominuly. Doufám, že definitivně a nerad bych tento optimistický výhled zakřikl. Samozřejmě největší zásluhu na zlepšení mého zdravotního stavu má tým lékařů, kterému patří obrovské poděkování. Během všech těch těžkých chvil mi dělaly radost velké spousty krásných vzkazů od fanoušků, za které všem srdečně děkuji."

To je určitě skvělá zpráva. Znamená to návrat Jaroslava Vančíka na tratě rychlostních zkoušek?
"Na návrat je ještě brzy. Chci především pokračovat v léčbě a rehabilitaci. Musím však konstatovat, že zlepšený zdravotní stav má i blahodárný vliv na psychiku a začínám pomalu přemýšlet, kudy by mohla vést cesta k návratu."

Járo, kudy ta cesta v roce 2004 povede?
"Postupně zjišťuji všechny možnosti a zatím si myslím, že by pro mě byl vhodnou volbou nějaký kvalitní vůz kategorie S1600. Těžko v tuto chvíli skutečně říci, jakou podobu bude mít sezóna 2004. Zda se zúčastním celého šampionátu nebo jen vybraných soutěží, zda se S1600, WRC nebo zcela jiným vozem. Vše je otevřené. Zatím se plně soustředím na doléčení, ale skutečně začínám pomalu pošilhávat po návratu. Všem jezdcům závidím nádherné zimní podmínky při Jänner Rallye. Na takovou soutěž jsem se opravdu těšil. Sníh, led, mokrý asfalt. Co může být krásnějšího. Navíc rychlostní zkoušky jsou údajně velmi úzké a klikaté. Tam by ani kvalitní šestnáctistovka nemusela být bez šance. Kdybych ovšem na start Jänner Rallye byl přihlášen já, tak by určitě svítilo sluníčko a jelo se na suchém asfaltu (smích, pozn.red.).

Děkuji za rozhovor a přeji za všechny fanoušky úspěšnou léčbu a rehabilitaci.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!