8. 5. 2008 21:02 − 2492× − 5

Jan Kopecký odstartoval do Portugalské rallye

Na trať supererzety se vydala i posádka týmu Motorsport Kopecký ve složení Jan Kopecký-Petr Starý s vozem Peugeot 207 S2000.

Ve čtvrtek 8.května 2008 byla odstartována Portugalská rallye úvodní diváckou rychlostní zkouškou o délce 1,3 kilometru. Na trať supererzety se vydala i česká posádka týmu Motorsport Kopecký ve složení Jan Kopecký-Petr Starý s vozem Peugeot 207 S2000.

Čtvrteční program zahájil již tradičně oficiální shakedown, kde měli jezdci poslední možnost ověřit nastavení soutěžních vozů. Jelikož byl charakter oficiálního shakedownu odlišný od převážné většiny rychlostních zkoušek, které během Portugalské rallye posádky absolvují, rozhodl se Jan Kopecký absolvovat pouze čtyři průjezdy v úvodu časového limitu vyhrazeného pro oficiální shakedown a ověřit tak především funkčnost vozu před startem do soutěže.

Odpoledne již začal neúprosný boj o desetiny vteřiny úvodní erzetou, ve které Jan Kopecký dosáhl osmého nejrychlejšího času se ztrátou 1,5 vteřiny na vítěze této divácké rychlostní zkoušky. Na programu páteční etapy je šest rychlostních testů o celkové délce téměř sto dvacet kilometrů. Následně Portugalskou rallye zakončí šest erzet sobotní etapy.

„Dnešní dopolední program byla samozřejmě ve znamení oficiálního shakedownu. Pořadatelé pro shakedown vybrali úsek, který je částečně odlišný od rychlostních zkoušek samotné rallye. Proto se Jan vydal na trať čtyřikrát v úvodu a později jsme se již zaměřili na přípravu před startem úvodní erzety. Jan se pohyboval mezi absolutně nejrychlejšími na trati shakedownu, později se trať postupně čistila, tím pádem zrychlovala a bylo dosahováno lepších časů.

Úvodní rychlostní zkouška byla odstartováno ve čtvrtek odpoledne a měřila necelých jeden a půl kilometru. Byla koncipována jako show pro diváky a část se odehrávala na parkovišti. Prioritou na těchto typech erzet je především nutnost vyvarovat se vážnějších chyb, které by mohly ovlivnit výsledek soutěže ještě dříve než skutečná rallye začne. Jan ztratil na nejrychlejšího jezdce zanedbatelných jeden a půl vteřiny, ale důležité budou především časy dosahované v páteční etapě,“ řekl vedoucí týmu Josef Kopecký.

Onboard ze speciálky najdete zde.

Komentářů celkem: 5
8. 5. 2008 21:07
0 0
Držím palce smajlík
Koukola J
8. 5. 2008 23:03
0 0
Taky držím palce,su zvědav jak bude bojovat,věřímže bude úspěch......smajlík
9. 5. 2008 11:07
0 0
Ta městská Rz byla fakt mizerná... Zlatý Zlín smajlík
9. 5. 2008 11:39
0 0
smajlík
9. 5. 2008 12:09
0 0
klucí , držíme palce a at to jede smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!