9. 5. 2008 20:37 − 2957× − 39

Jan Kopecký po úvodní etapě v Portugalsku čtvrtý

Po páteční etapě Rally de Portugal patří české posádce Jan Kopecký – Petr Starý průběžná čtvrtá pozice.

Do pátečního programu Rally de Portugal, druhé soutěže letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge, bylo zařazeno šest rychlostních zkoušek. Po čtvrteční divácké supererzetě patřila posádce Jan Kopecký – Petr Starý s vozem Peugeot 207 S2000 v barvách týmu Motorsport Kopecký osmá pozice. Během páteční etapy se soustředěným a bezchybným výkonem Jan Kopecký postupně posouval vzhůru průběžným pořadím. Po úvodní sekci páteční etapy skládající se ze tří rychlostních testů patřila Janovi již průběžná pátá příčka. Druhé průjezdy těchto tří testů v odpoledních hodinách poznamenal déšť a Jan Kopecký ztížených podmínek využil k posunu ještě o jednu příčku výše. Po páteční etapě tak patří české posádce průběžná čtvrtá pozice.

Kvůli poruše snímače se musel druhou polovinu dnešní etapy Jan Kopecký vyrovnat s nefunkčním odpojováním pro řazení rychlostních stupňů. Na dosahovaných časech Jana nebyly technické problémy soutěžního vozu znát a naštěstí se nenaplnily obavy techniků týmu z možného odstoupení právě v souvislosti s technickými problémy.

O vyrovnanosti startovního pole Rally de Portugal nejlépe hovoří ztráta Jana Kopeckého na průběžného lídra soutěže, která činí necelých čtyřicet vteřin! V sobotní etapě čeká na posádky závěrečných šest rychlostních zkoušek, na kterých lze očekávat souboje o vteřiny až do cíle poslední erzety.

„Do páteční etapy jsem vstoupil opatrnějším tempem, neboť jsem se obával průrazu pneumatik. Během seznamovacích jízd se na trati objevovaly velké kameny, které jsou velmi zrádné. Naštěstí se tyto mé obavy nenaplnily, začal jsem tedy postupně tempo zvyšovat a dosahované časy se pohybovaly v absolutní špičce. Spolu s ostatními jezdci na úplném čele startovního pole jsme byli částečně znevýhodněni, jelikož jsme museli vyprašovat trať pro další vozy.

V polovině dnešní etapy se nad regionem přehnala dešťová přeháňka a i když trať poměrně rychle osychala, zvolili jsme do závěrečné sekce raději měkčí směs pneumatik. Tato volba byla motivována snahou snížit možné riziko špatné volby příliš tvrdou směsí obutí.

V této sekci jsem se musel vypořádat i s nefunkčním odpojováním pro řazení rychlostních stupňů. Přesto jsme se posunuli po páteční etapě na průběžné čtvrté místo. To je dobrá výchozí pozice před sobotní etapou,“ řekl pilot Jan Kopecký.

„S dnešními časy i průběžnou čtvrtou pozicí můžeme být spokojeni. Soutěžní vůz až na problém s odpojováním pro řazení rychlostních stupňů fungoval bezchybně a i naše posádka se vyvarovala chyb,“ dodal vedoucí týmu Josef Kopecký.

Onboard video z Rally de Portugal naleznete zde.

Komentářů celkem: 39
10. 5. 2008 08:41
0 0
modelator , MPI....tak prominte, jede skvele .))) na sotoline toho odjel myslim uz take docela dost. navic v portugalsku jiz take startoval..na rozdil od Rossettiho, vouilloze a pod. jen panove jedna vec, jde o to aby jsme si porad nemazali med. MPI mas proavdu , ze jsme nespokojenej narod, ale my se taky radi upiname na urcite veci a rikame o nich , jsou skvele, vyborne, uzasne...a omlouvame je za kazdou cenu, davame jim neustale cas.......( jezdci, technika, atd). Budu docela rad, kdyz me, drdolovi, romcekovi...zavre pusu a bude vyhravat. Urcite 4 misto je hezky vysledek, je videt posun oproti WRC cca nekdy o misto ve 2-3 pripadech. Jenze ve svete jste rikali, ze to je svet, a ze fabiie nestaci, a to by jinak vsem ukazoval, kdyby angažma. A tak fabie uz neni, WRC uz neni, uz je "jen" ano pro nektere jen IRC, a jsme porad tam kde jsme byli. Kamarade KOPECKYHO jsme ani jeden znas nepohanili, jen rekli ze jede standard...no A??? nemuzeme!!! mame smazat nicky, ne neboj nespletli jsme si server. nevim , kdy prijde doba a napraska Rossettimu, Voillozovi....apropo na cem vyrostl vouilloz, predevsim na kole (10x Mistr sveta), Rossetti jede s S2000 po 5-6 ted presne nevim. Kopecky po 3ti. Jeste kevsemu rozjezdeny z MS. tod vse k vysvetleni standard .))) samozrejme at nekdy vyhraje...podle me to tak jednoduchy nebude jak jsme doufali .)
10. 5. 2008 08:43
0 0
Problém je, že na asfaltu vyrostli všichni, Vouilloz, Rossetti, Basso, Loix, Duval, Tirabassi...jedinou výjimkou je Alen. Zkrátka myslím, že dnes už nebude prostor na výmluvy a měl by být rychlejší než Vouilloz a Rossetti, už proto, že narozdíl od nich zná trať...nemusí je porazit, ale rychlejší být musí.
PP
10. 5. 2008 08:46
0 0
Moderatore, muze tu mit nekdo svuj nazor? Ja se shoduju s Mecou, Romcekem a Drdolem.
kib
10. 5. 2008 08:55
0 0
Rossetti jede s S2000 druhou sezonu, takže s ní má nalítáno opravdu hodně. Uvidíme dnes, jak to bude vypadat. Honza má dobrou startovní pozici. Podle mě výsledky ukazují, ža špička IRC, tedy Vouilloz a Rossetti by se bezproblémů uchytili i v WRC. A to je ještě škoda, že nejede Ucci.
10. 5. 2008 10:54
0 0
MPI : Ja nejsu nespokojenej jen jsu nahoama na zemi
10. 5. 2008 11:02
0 0
Jednoduse si myslim ze na sotoline v MS toho odjel uz hodne a loni v portugalsku jel taky.A vymlouvat se taky nemuze na to ze jsi jeste nezvyknul na auto.Abych uspokojil modelatora a jemu podobny davam mu jeste dve soto souteze na to aby bojoval na spicce s Vouillozem.Na sotoline toho ma hodne odjety tak dejme tomu ze to bude cas na auto.Nikde jsem nepsal ze nejede pekne, jen si myslim ze na uplnou spicku nema.smajlík
10. 5. 2008 14:49
0 0
Myslím si,že spousta z nás dělá z Kopeckého něco,co není.Jede průměr,což pramení z jeho ještě pořád nezkušenosti.Ať už se to někomu líbí,nebo ne.U nás doma je to třída,stejně jako Kresta,Pech atd.Ale ve světě jede prostě průměr.Otázka zní,jestli je tohle jeho maximum,či dokáže ještě zrychlit.Pokud bude jezdit pravidelně bednu,o čemž prozatím pochybuji,potom se dá mluvit o užší špičce.Uvidíme.Přál bych mu to,ale je to jen na něm.smajlík
10. 5. 2008 15:30
0 0
Ano, nejprve jsme pochybovali, že dojede do pětky. Teď pochybujeme, že je schopnej dojíždět na bednu, pak budeme pochybovat, že je schopnej vyhrát, pak že vyhrávat a nakonec budeme pochybovat, že je schopnej bejt mistr světa. Jen abychom se z těch pochyb tak nějak neupochybovali. Naštěstí si Honza (Pech, Kresta, Valoušek, Prokop a další a další) z našeho pochybování prdlajs dělají a jedou. Tak to má být a my si pochybujme a pochybujme smajlík
10. 5. 2008 15:34
0 0
xevolution......ale no tak...prumer neni, to zas si myslim ze je neco vic, ale neni to hvezda. nejak neni zajimavej me prijde pro nikoho. teamy, kamery ..nevim asi ma prasklou auru .) proste nevim nam cechum vsechno tak nejk dyl trva a tak nejak nejsme takovy prurazny. vsichni si davame cas na vsechno, kdyz uz to s martinem zacalo vypadat dobre, a to letos prognozy mistr sveta jwrc, prijde mladej nezkusenej strelec, a odpinkne ho dolu. teda jeste se tak nestalo, uvidime, treba mu prokop priskripne kridla. ale svetem se uz sklonuje Ogier a ne Prokop, vi se o nem je zajimavej, mladej, rychlej, neznamej, meteorit kterej priletel na Zem, kdezto ty nase kometky to jen tak vzdycky liznou. co na to rict......my si ty nase hvezdy porad hladime a hladime az se nam vyhladej do ztracena. Proste, dnesni svet je dravej, a solberg jediny muze rikat o zprdele klika , ze za ty vykony je stale u subaru. todle delat kekoliv jinde...tak proste skoncil.
10. 5. 2008 15:44
0 0
kaaacka....jasne, loni kazdy Valdu odsuzoval, kazdy na nej prdel, letos je zas hrdina, je to houpacka....fanousci jsou vzdycinky nespokojeni, a prahnou po necem neurcitem a vzdycky jen chvilku, hrdinove se stridaji, fanousci, to je proste standard, tak to funguje. vem si McRae cca 2003, byl nenaviden svetem, byl pro svet arogantni pitomec, odesel....nakonec odesel i z tohoto sveta a stal se legendou jeste vetsi. to je kolobeh. fanousek aby byl na chvili uspokojeny a byl verny potrebuje stale vykony na spici sveho kone, a jeste musi byt charismaticky skveli a podobne. todle mel loeb..ale i z loeba se na cas stavala jedna velka nuda. protoze byl az moc dobry....a to taky fanousek nechce....a dost lidi ho nemelo rado uz jen z principu. podivej se na latvalu jak predbehl hirvonena, hirvonena zname vsichni latvalu taky ale proste je to jedno velke prekvapeni. jde proste o cas.
10. 5. 2008 15:51
0 0
nikdo nebo aspon ja kopeckeho nekritizuju, jen rikam ze uz je v kolotici rally na vysokych urovnich dost dlouho a jeste nedokazal zacilit na srdce fanousku.vi se o nem ale nikoho moc nezajima. nenadchl svet. a kdyz tak jen kratkodobe a to jeste diky svemu vozu. prste super star je jen jedna a tou kopejda asi nikdy nebude. nepopiram ze to je borec to kazdopadne, ale tech je spousty a vime to. duval a podobni.....borci co nikdy nedosahli na hvezdny kolac nebo jen ho rozdrobili
10. 5. 2008 16:06
0 0
To meca: Ty jsi mi ale jedinec!smajlík Nechceš psát někam jako WRC.com? Nikde jsme nepsali, že Kopecký je nej, nej hvězda..Ale naopak si ceníme, že mezi ně nakukuje..To vše jezdec z ČR, kde namáme tratě pro patřičný růst talentu, kde nemáme systém práce s talenty, kde prostě není to co třeba ve Francii..A proč není o české jezdce zájem v TV? To jsi si to ještě nepřeložil? Vždyť je to tak jasné..Jsme malá země..Bez potenciálu kupní síly..Tzn. je nás málo..Moc toho nekoupíme. Každý sport je nejdříve byznys..Takže třeba proto i špičková soutěž Barumka má problémy stát se závodem MS. Není to v jen v těch jezdcích..Uvažuj trochu nejdřív hochu..Nemůžou za to Krestové, Kopečtí, Prokopé ani Valouškové..Pojedeli Polák to co Kopecký, bude vždy mediálně zajímavější..Protože Poláků je minimálně 50mil..Tak to je a tak to bude..
10. 5. 2008 17:10
0 0
zaznivaji tu vetsinou rozumne nazory, ale pro me je nejdulezitejsi to, ze ve svete mame sve zastupce a muzeme jim fandit!!! To jak jedou a kdo a co za jejich vykony vsechno stoji, je vec, o ktere muzeme dlouze diskutovat, muzeme s ni i nesouhlasit, ale to je jedine, co se s tim da delat. Az ve svete nikdo z nasich jezdit nebude, nevim, o cem tady budem diskutovat a na kolik se smrskne obsah tohoto fora. Zatimco co loni jsem cekal na kazdou RZ v MS a brodil splitama, letos to jen rychle zkouknu a to je vse. Kdyz tam nejede nikdo od nas, radost je pryc. Kopeckymu navic fandim, protoze jezdi hlavou, nerozbiji auta a jde stale nahoru i kdyz se to na prvni pohled nezda. Na asfaltu patri rozhodne k uzsi spicce. Myslim, ze jeho doba jeste prijde.
10. 5. 2008 17:13
0 0
Modelátor: Pod tímto článkem máš 2 příspěvky a v každém z nich někoho urážíš, nebo někoho někam posíláš a tím dost své příspěkvy degraduješ. Asi si budeš muset zvyknout, že ne všichni jsou skalní fans "CRT", a že někdo může mít dokonce i jiný názor... Možná máš v něčem pravdu, ale zřejmě se pleteš v tom, proč není o české jezdce zájem v TV. Co by pak měl říkat takový Märtin. Estonsko má 1,3 mil. obyvatel a Belgie má cca stejně obyvatel jako ČR...
10. 5. 2008 17:49
0 0
Modelátor neni schopnej proste prijmout to ze Kopec zatim nema na absolutni spicku ktera bojuje o bednu.To ze je ted druhej je jen schoda okolnosti a jen diky tomu ze jezdi tak aby nemel problemy treba defekt. A to je to proc si myslim ze uz nedokaze o moc zrychlit.smajlík
10. 5. 2008 18:00
0 0
modelator .)))))) "Nikde jsme nepsali, že Kopecký je nej, nej hvězda." nikde jsem nepsal ze jsi to rekl. naopak si myslim, ze nase trate jsou docela dost dobrou skolou pro talent. nechapu kam narazis neprelozil? ale to necham byt nebo mi to vysvetli .)))) panijaaani ty budes asi fakt naivni.) vubec to nezalezi na tom z jakeho jsi statu, to kamery nezajima .))) je zajima kdo je zvezda, at je odkudkoliv hlavne kdyz to je hvezda a bude nosit spousty reklam ty hochu .))) marketing ti nic nerika .)) ty jsi tu rekl v podstate pokud by byl kopecky polak bude ho zabirat kamera .)))) neblazni kamarade. zacne ho zabirat kamera az udela neco exta to lidi zajima a ne odkud jsou.) nesmis se vsude ohanet politikou jako takovou. jasne jsme ti rekli, ze tu nikdo nikoho nekritizuje. jen mame svuj nazor a ty ho nechapes. tak to uz neres jdem od toho.smajlík
10. 5. 2008 18:11
0 0
Já bych byl ještě hodně opatrný v soudech tipu,dokáže nebo nedokáže Honza zrychlit,protože to ví asi jenom on,kde má a nebo nemá ještě rezervy.Já osobně si myslím,že to co dělá, dělá dobře a protože patřím mezi jeho fanoušky,tak chci věřit tomu,že tam rezervy ještě jsou.Vzpomenu Hirvonena,ten byl odejit od Subaru defakto odepsaný a hle,dnes útočí na titul mistra světa a jak dlouho mu to trvalo než se prosadil?Proti němu je Honza ještě zelenáč.Jak můžeme vědět,kdo dnes finančně stojí za CRT?Kdo se podílí na ufinancování CRT,jaké má tímto pádem možnosti útočit za danných okolností?Skrátka těch otazníků je příliš mnoho.Z mého úhlu pohledu jde Jan neustále nehoru,ikdyž si může někdo myslet,že tomu tak není.Myslím tím jízdu na nezpevněném povrchu,protože na asfaltu již dnes patří mezi top jezdce.Já si to prostě myslím a v této fázi jeho vývoje mně nikdo nepřesvědčí o opaku asi jako já nepřesvědčím jiné o opaku.Mně se práce celého týmu zamlouvá a já prostě chci věřit,že Jan je ten onen na kterého malý často nevděčný Český národ čeká.
10. 5. 2008 18:13
0 0
jo a by jsi me nenapadl,mluvime o jezdcich, JEN o jezdcich!!!! proc barum nebo jina soutez v cr neni MS to je jiz zase jina otazka.)) tam bych s tebou i souhlasil, tam se to urcite politiky tyka. a jaky jsem jedinec??? ze jsem svuj, rikam svoje nazory a nepodporuju bezhlave vse co je ceske. takovej jsi myslel? dyt je to jedno nase nazory nikoho nezajimaj, ani p. kopeckyho. Ani kopeckyho nezajimaji tvoje podpory. Jeho zajima aby jezdil a jen at jezdi, budiz mu prano.
10. 5. 2008 21:09
0 0
jak to čtu velmi zajímavá debata a já k tomu můžu říct jen jedno
at to byl Kresta nebo ted je to Kopecký a nelíbí se vám co zajíždí tak si to skuste sami (a věřím tomu že se s tím autem ani nerozjedete) tak budme rádi za to jak nás reprezentují tot vše
jo jen tak mimochodem bývávaly doby kdy jenom doježtí soutěže MS byl
úspěch (š-130rs) posádky záměrně neuvádím
takže budme rádi že tam někdo od nás jede smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!