Karel Pohner na „Lužické“ opět vítězně

Předpověď na tento víkend prorokovala pořádnou bouřku nad severem Čech.

Předpověď na tento víkend prorokovala pořádnou bouřku nad severem Čech. Naštěstí se tato prognóza vyplnila jen z půlky a o ohlušující hromy a napětí se postarala pouze více jak stotřicítka startujících v Thermica Rallye Lužické Hory, která svým jedenáctým ročníkem přivítala celou motoristickou veřejnost v okolí Hrádku nad Nisou.


Foto: Jakub Pešek

Nejnižší startovní číslo ve třídě A/7 a tudíž nejvíce nadějí vložili pořadatelé do Karla Pohnera navigovaného tradičně Janem Husákem. O pouhé jedno místo pod nimi ve startovní listině figuroval oblíbený domácí matador Jan Halala, který jako soutěžící pořadatel tratě lužické soutěže zná asi nejlépe ze všech přihlášených. K lítosti Karla Pohnera hrádecká posádka Halala-Štěpán odpadla hned na první zkoušce a rázem bylo po opravdovém soutěžení. Karel s Honzou neměl kam spěchat, vždyť po první zkoušce bylo jejich vedení ve třídě čtyřicet sekund na druhého Klause Teichmanna.


Foto: Jakub Pešek

„Erzety byly krásné, ale stavěné na opravdu „áčková“ auta a poměrně nešetrné k technice. Kromě jednoho úseku jsme vůbec nepoužili 5. rychlostní stupeň a 6-ku jsme si neřadili ještě nikdy v naší kariéře,“ říká Karel Pohner. Ten ve své třídě společně s „mitfárou“ Janem Husákem ovládl pět rychlostních zkoušek z šesti a dojel si pro bezproblémové vítězství. Ztráta druhého Teichmanna do cíle narostla na dvě minuty a třetí Chudziński zaostával už o více než šest minut, proto zvolila zkušená posádka černé Hondy opatrnější styl jízdy, který nakonec přinesl své ovoce.

„Rozhodli jsme se jet ekonomicky a na jistotu. Desítky vteřin jsme ztratili několikakilometrovou jízdou za posádkou s poškozenými brzdami před námi, kterou jsme na dlouhých RZ dojížděli o dvě minuty a předjetí na úzkých prašných cestách nebylo příliš reálné. Každopádně se nám podařilo na kamenech nepoškodit auto a získat plný počet bodů za první místo ve třídě a i při ekonomické jízdě si neudělat ostudu 31. místem v absolutním pořadí za čtyřkolkami a opravdovými „áčky“, hodnotí soutěž královéhradecký pilot.


Foto: Jakub Pešek

Dalším místem, kde Karel s Honzou změří své síly s konkurencí, bude již zanedlouho Tišnovská soutěž.

Výsledky – Thermica Rally Lužické Hory 2008:

Absolutně – 31. místo

MČR – 27. místo

Ve skupině A – 9. místo

Ve třídě A/7 – 1. místo

Lausitz cup – 12. místo

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!