Škoda Motorsport v cíli Wales Rally GB

Tým Škoda Motorsport nedosáhl na umístění v top10 pouze nešťastnou souhrou okolností.

Úspěšně pokračující vývoj Fabie WRC potvrdila Britská rallye, na které tým Škoda Motorsport nedosáhl na umístění v top10 pouze nešťastnou souhrou okolností.

Toni Gardemeister sjel ke konci druhého dne mimo trať a časová ztráta při vyprošťování vozu za pomoci diváků mu nedovolila navázat na výsledky týmu ve Finsku a v Německu.

Zrádné počasí udělalo z Britské rallye jednu z nejnáročnějších soutěží sezony i přesto, že bylo datum jejího konání přesunuto z listopadového na zářijový termín. Všichni tři jezdci týmu Škoda Motorsport ale dokázali během celého podniku zajíždět časy mezi deseti nejlepšími. Armin Schwarz však převrátil svůj vůz na konci prvního dne, Janiho Paasonena vyřadila během soboty z bojů neobvyklá technická závada.

Tým Škoda Motorsport má nyní před sebou tři účasti na podnicích MS během pěti týdnů. První z nich bude šotolinová Italská rallye na Sardinii (1. – 3. října), po které se vydá na asfaltový povrch Korsické (15. – 17. října) a Katalánské rallye (29. – 31. října).

Martin Mühlmeier (vedoucí týmu Škoda Motorsport): “Po našich úspěších ve Finsku a v Německu jsme tu nedosáhli výsledku, ve který jsme věřili. Časy na jednotlivých rychlostních zkouškách nám ale za velmi těžkých podmínek opět ukázaly, že náš odstup od vedoucích týmů se oproti loňsku snížil. Velkou smůlou bylo odstoupení Janiho, protože se jednalo o první technický problém během šesti velmi rozdílných soutěží, které jsme od našeho návratu v polovině sezony absolvovali."

Toni Gardemeister: “Nesmíme se dívat na celkové umístění, ale na naše výkony v jednotlivých rychlostních zkouškách, které byly celkem dobré. V těchto náročných podmínkách jsme se nemohli spolehnout na stálou přilnavost. Naše časy ale byly opět blíže těm nejlepším, stejně jako na minulých podnicích této sezony. Sám jsem udělal několik chyb a včerejší vyjetí mimo trať mě stálo celkové dobré umístění. Bez pomoci obětavých diváků bychom ale v soutěži již nepokračovali, takže jim patří velký dík.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!