Černá honda za čtyřkolkami a speciály

Jak je již tradicí, sprinterské podniky se letos mohou pyšnit startovními listinami, které čítají přes sto posádek.

Jak je již tradicí, sprinterské podniky se letos mohou pyšnit startovními listinami, které čítají přes sto posádek. A ani o uplynulém víkendu tomu nebylo jinak. Krásné prostředí i vcelku příjemné počasí přivítalo posádky v okolí Tišnova při již třetím podniku letošní sezony Mistrovství České republiky ve sprintrally.

I zde se sjela v téměř všech třídách solidní konkurence. Ve třídě „áčkových dvoulitrů“ nakonec startovalo sedm posádek, z toho tři rakouské. Černá honda vyhrála všech 9 rychlostních zkoušek a zvítězila s více než minutovým náskokem na druhou posádku Halala/Štepán s Fordem Focus. Jen škoda, že před cílem musela pro technickou závadu odstoupit posádka bratří Šebestů, která sváděla s Halalou vyrovnaný boj o druhé místo. Rakušany porazila také poslední česká posádka Stejskal/Trnka s vozem Renault Clio Sport, která tak skončila třetí.

Vítězný náskok do cíle narostl jen o pár vteřinek, ale i přesto si posádka Pohner – Husák svým dalším vítězstvím připisuje plný počet bodů. A jak popisuje náročné podmínky pilot? „Již třetí soutěž letošní sezony jsme absolvovali na opotřebených pneumatikách (nejměkčí směs R1), které na horkém asfaltu mizely doslova před očima. Právě proto jsme byli vděčni za každou dešťovou kapku, která prodloužila o pár kilometrů životnost obutí našeho vozu.“

Celkové dvaadvacáté místo v absolutní hodnocení vnořilo téměř sériovou Hondu mezi tzv. „čtyřkolky“ a S16-tky.

A co bude dál? Nyní se posádka Alert Rally Teamu připravuje na www.RallyShow.cz, která se v Hradci Králové koná již za dva týdny.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!