Kopecký pojede v Katalánsku se třetí Fabií WRC

Do kokpitu třetí tovární Škody Fabie WRC se během Katalánské rallye (29. – 31. října) posadí Jan Kopecký.Pro mladého Čecha to bude třetí start s vozem WRC v soutěži mistrovství světa

Do kokpitu třetí tovární Škody Fabie WRC se během Katalánské rallye (29. - 31. října) posadí Jan Kopecký. Připojí se tak ke stabilní dvojici jezdců týmu Škoda Motorsport – Tonimu Gardemeisterovi a Arminu Schwarzovi. Pro mladého Čecha to bude třetí start s vozem WRC v soutěži mistrovství světa; loni absolvoval s Octavií WRC Německou a Britskou rallye.

V barvách Škoda Matador Teamu vede Jan Kopecký s Fabií WRC český šampionát. V červenci byl dokonce nominován továrním týmem Škoda Motorsport do Rallye Bohemia a po souboji s Romanem Krestou vybojoval v poslední rychlostní zkoušce soutěže vítězství. Přispěl tak k celkovému úspěchu mladoboleslavského týmu, který v období mezi Rallye Akropolis a Finskou rallye testoval Fabii WRC na třech národních soutěžích. Všechny tyto účasti v rámci vývojového programu skončily jejím vítězstvím.

Jan Kopecký: "Opravdu se na tuto příležitost velmi těším, i když je to pro mě hodně vysoká sázka. Nikdy jsem v Katalánsku nestartoval a mí soupeři znají tratě mnohem lépe. Musím se snažit o rychlou a bezpečnou jízdu až do cíle, abych získal co nejvíce zkušeností. V té době už bude český šampionát za námi a já doufám, že to pro mě bude oslavná jízda."

Vedoucí týmu Škoda Motorsport Martin Mühlmeier: "Jsme rádi, že můžeme dát tomuto mladému a nadějnému jezdci příležitost ke startu v MS v továrním voze. Letos vyhrál v rámci našeho testovacího a vývojového programu Rallye Bohemia a má také velkou šanci stát se mistrem České republiky."

JAN KOPECKÝ – PROFIL

  • Datum narození: 28. ledna 1982
  • Národnost: Česká
  • Stav: Svobodný
  • Bydliště: Kostelec na Orlicí, Česká republika
  • Záliby: Motoristický sport jako takový, squash, lyže
  • Spolujezdec: Filip Schovánek
  • První rallye vůz: Ford Fiesta
  • Hlavní úspěchy: Mistr ČR 2000 – RallySprint ve skupině A, 1. místo Octavia Cup 2001, 3. místo MMČR v rallye 2003
  • Komentářů celkem: 0
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!