19. 6. 2008 12:33 − 2780× − 15

Václava Pecha jun. čeká obhajoba v Třebíči

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem jsou ještě plni dojmů z vítězné Rally Hustopeče.

Václav Pech jun. s Petrem Uhlem jsou ještě plni dojmů z vítězné Rally Hustopeče, kde se jim podařilo v přímém souboji zvítězit nad kompletní českou špičkou.

A již je před nimi další soutěž v podobě Horácké rallye Třebíč, kde se posádce Pech – Uhel v loňském roce podařilo také absolutně zvítězit. Václav Pech jun. k nadcházející soutěži říká: „Charakterem je spíše rychlejší, ale z předchozích startů vím, že rychlé úseky jsou často vystřídány hodně technickými rozbitými cestičkami, kde hrozí riziko proražení pneumatiky. Na to se s Petrem musíme soustředit již při psaní rozpisu."

Václav Pech jun. má na Horáckou rallye dobré vzpomínky nejen díky loňskému vítězství, ale i díky přístupu pořadatelů, kteří pro soutěžní posádky udělali neobvyklou doprovodnou akci: „Loni před soutěží pořadatelé totiž přichystali večerní posezení v pivovaru Dalešice, který je známý díky filmovým Postřižinám. Bylo fajn se tady potkat se všemi posádkami, ochutnat speciálně pro nás přichystanou zabíjačku a dobré místní pivo. Stejně jako ve filmu s Magdou Vašáryovou na nás večer čekala i slavná svlékací scénka s koupáním spoře oděné slečny v kádi horké vody. Nebyla to sice Magda, ale stejně to bylo zajímavé… Pořadatelé soutěží na Moravě nám chystají samá příjemná překvapení. Při předešlé Rally Hustopeče jsme před soutěží byli pozváni na představení bagrů a stavebních strojů jednoho z partnerů soutěže. Já jsem tím nevětším bagrem vyhloubil jámu a Emil Triner ji pak měl tím nejmenším zahrabávat,“ směje se Václav Pech jun.

Sezóna Mezinárodního mistrovství České republiky v rallye se již přehoupla do své druhé poloviny a Euro Oil team si to dobře uvědomuje, proto je přípravě soutěžního Mitsubishi Lancer EVO IX v dílnách věnována velká pozornost. „Po Rally Hustopeče, kde jsme až do posledních metrů bojovali o vteřiny s Romanem Krestou, naše vozidlo prošlo důkladnou kontrolou a všechny díly, které jsou zvýšeně namáhané byly vyměněny. Auto musíme ještě nastavit na rychlejší charakter rychlostních zkoušek okolo Třebíče. Bude se jednat hlavně o nastavení podvozku, ale to až den před soutěží,“ komentuje přípravu vozu Václav Pech jun.

Diváci uvidí v okolí Třebíče bojovat kompletní domácí špičku Mezinárodního mistrovství. Atraktivní podívanou přinesou jistě i páteční noční rychlostní zkoušky, které mají nezaměnitelné kouzlo a atmosféru. První vůz přejede startovní rampu na náměstí v Třebíči v pátek v 17:15 a cílem na stejném místě projede v sobotu krátce po čtvrté hodině odpolední. Přijďte fandit a podpořit posádku Euro Oil teamu Václav Pech jun. a Petr Uhel.

Komentářů celkem: 15
19. 6. 2008 12:451
0 0
Kompletní špičkou?? Pokud by byla až do cíle "kompletní" tak to dopadlo asi trochu jinak... Ano, přece tam nemohu počítat Kopeckého když nejede MMČR, ale já ho tam počítám a tím pádem stejně kompletní nebyla bo tam patří i Prst...
19. 6. 2008 12:462
0 0
Jsem zvědavý, jestli se bude zas opakovat výsledek z předešlé rally. Překvapilo mě, že se na o první místo prali Kopeček s Ášínem a Kresta na ně jen koukal. Nevím ale jestli neměl problémy.... Pokud Kresta problémy neměl, Ášín by mohl Krestu porazit zas..
19. 6. 2008 12:553
0 0
No v Hustopecich mezi nima bylo asi 3,2 sekundy a Kopec mel necelou minutu na Asina nez odstoupil, pokud se nepletu, takze spis se pral Venca s Romanem. Ale pokud Venca pojede tak jak je minule, tak to bude boj a zrozhodne kazda i sebemensi chyba.
gmx
19. 6. 2008 12:574
0 0
Wladimeer: si normalny? to budes chytat za kazde slovicko? je naprosto jasne ze Pech pod pojmom ceska spicka myslel to, co jazdi doma + Kopecky. To ze Kopecky nedokoncil ale rozhodne nic neubera na Pechovom vykone preboha.
19. 6. 2008 13:125
0 0
Pánové ,proboha přeci Ašán se nepral o první místo s Kopeckým a Kresta jen přihlížel .to přeci není pravda.to jste tam nebyli.Kopecký byl jasně první,protože měl nejlepší auto.Roman to na něj zkusil první RZ a zjistil ,že prostě myšák na to nemá a ztratil trochu motivaci.Začal teprve závodit až poslední 2 RZ když vypad Kopecký a on mohl vyhrát.Také poslední 2RZ vyhrál.Jinak Ašín podal perfektní výkon a vítězství si zasloužil ,ale jak sám poznamenal není to jeho styl,aby jel naplno celou soutěž.Vždy vyčkává.
19. 6. 2008 13:416
0 0
gmx: Jestli jsem normální to nemohu soudit, bylo by to hodně subjektivní. Ale ano, chtěl jsem trošku rýpnout, pro ortodoxní Ášínovce tedy sorry...smajlík
19. 6. 2008 13:437
0 0
jako tak čtu musím reagovat.

je pravda že nej jel v Hustopečích Kopec. Měl víc jak minutu na druhého al eto není jen o tom že máš nejrychlejší auto ale halvěn proto že to s tím autem umí.

Komlplet česká špička je trošičku smělé tvrzení, ale určitě se bnude na co koukat...

A taky bych netvrdil že se na ašína s kopce kresta jenom díval.. bylo to velice pěkné jak na pohled tak na časy..

Doufám že naše třebíč bude inimálně stejně napínavá...smajlík
19. 6. 2008 15:058
0 0
walter : Co to placaš za hňupoviny! Že prej Pech Kopecky ty jsi asi čučel na jinou rally.smajlík Byl Kopecký a až potom Pech Kresta, za ktery hovoři malej rozdil mezi něma.
19. 6. 2008 16:119
0 0
Neřešte hňupoviny ale koupání spoře oděné slečny, zabíjačku a pivo dostupné na Vysočině. Přespolním doporučuji zn. HOSTAN smajlíksmajlíksmajlík
19. 6. 2008 16:1510
0 0
Neměl by zítra vyjít časopis RALLY ???
19. 6. 2008 20:1711
0 0
tak se Vasku s Romanem pekne poperte o vitezstvi tesim se na boj jak v Hustopecichsmajlík
19. 6. 2008 20:3112
0 0
To Prca: s tou značkou bych byl opatrnější, ale je z čeho vybírat, smajlíksmajlík, jinak se už moc těším na závody, konečně Horácká s kompletním obsazením
19. 6. 2008 20:3313
0 0
Můj odhad..Kresta v první sekci dá Ášínovi 20 sekund a bude to pak pomalu navyšovat po celou soutěž..Krestovo vystoupení v Hustopečích bylo výpadkem, který se nebude opakovat..I když bych si přál, aby to bylo napínavý jako minule, ale nebude..:-((
20. 6. 2008 09:4914
0 0
Nejsem si jistej ale myslím, že kresta mluvil o tom, že prokaučoval gumy nemýlím - li se. Jinak to byl krásnej soubojsmajlík
20. 6. 2008 11:1715
0 0
to Dlouhej: O gumach to nebylo. V patek chyba hned na zacatku ktera ho stala cca 10-15s a pak zbytek nocni etapy jel na jistotu no a v sobotu uz Pecha nedohnal ac se snazil. Asi nejak tak to rek
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!