Děkujeme Svatý Petře

Sice na nadpozemské bytosti nevěříme, ale považujeme za svou povinnosti veřejně poděkovat Svatému Petrovi.

Sice na nadpozemské bytosti nevěříme, ale považujeme za svou povinnosti veřejně poděkovat Svatému Petrovi: „děkujeme za to, že jsi nám vyhrál dámský pohár na Tišnovské rally“ – Iva Víchová a Klára Šillerová.

Do Tišnova nasadil klub MAD MAX Rallye jen svou hezčí polovinu. Radek a Michal byli opožděním dodávky některých dílů na Kita donuceni zůstat doma, tedy jen Michal, Radek se donutit rozhodně nenechal a vzal za vděk kombinézou montérkovou a zavzpomínal na staré časy, kdy byl i on mechanik. Rozhodně tuto funkci nezapomněl a o Fifinu (Škoda Felicia) se staral znamenitě, bodejť také ne, je to jeho dítě:)

Přidělením startovního čísla 111 posádce s interním označením FÍK (Fifina, Iva, Klára) pořadatel potvrdil, že konečně pochopil s kým má tu čest – ano posádka FÍK jsou prostě tři jedničky:)

Po napsání první rychlostní zkoušky měla posádka smíšené pocity na téma: kdybych to tu býval byl viděl, tak jsem sem nelezl. Ale když se daly na vojnu, nezbylo nic než bojovat. Po shlédnutí celé tratě zlepšila celkový dojem RZ 3, bohužel svou délkou toho moc zachránit nemohla. Tratě byly dost rychlé a plné dlouhých rovin, což Iva nemusí.

Když nejsou technické tratě, je třeba nasmlouvat jiné nepříznivé podmínky, nic lepšího než počasí děvčata nenapadlo, ale jak je vidno mají asi šarlatánské sklony, proto již v závěru první rychlostí zkoušky bylo mokro a pak začalo pěkně pršet. FÍK byl po 1.RZ na slušném 9. místě, z úzkých Felicií se před děvčata dostal jen Divoký a ten na to má s takovým jménem trochu právo.

Ve druhém kole obuly Fifině media, takové vlivy na počasí, aby na nich jely od začátku zase nemají. Bohužel bylo více sucho než mokro, tak začalo ve druhém přeskupení mocné naléhání, kdy Iva Svatého Petra opravdu prosila, ať začne pršet. Vypadalo to, že vztahy mezi děvčaty a nebem přestávají fungovat, nejen že nepršelo, ale ještě začalo svítit sluníčko, které neuvěřitelně rychle vysušilo trať, což se ukázalo jako dost nefér hlavně na čase dosaženém na předposlední vložce v jejímž závěru začala mít Fifina na přehřátých médiích vlastnosti čtyřkolky, bohužel jen ty, že jede dveřmi napřed.

Po příjezdu na poslední rychlostí zkoušku, už děvčata snad ani nedoufala…. Najednou, asi 15 s před startem se objevila na čelním skle první kapka, druhá, třetí a tváře obou závodnic se rozjasnily. Svatý Petr vyslyšel jejich prosby a poslal na zem potopu.

Konečné umístění posádky na 61. místě absolutně, 8. místě ve třídě A5 a vítězství dámského poháru nebylo tentokrát jen za vlastní zásluhy, ale jak řekl Karel Loprais Petru Novotnému: „to je rallye vole“.

Komentářů celkem: 3
19. 6. 2008 20:57
0 0
Musím potvrdit, že voda Ivě sedí. Byl jsem u toho skoku co je z něj fotka, a všichni tam za deště jeli opatrně. Přijely holky a skočily jako za sucha. I jajich průjezdy na jiných místech byly super. Držím palce, na vaši jízdu se dá dívat smajlík
20. 6. 2008 08:20
0 0
Bať bať,Iva jede na vodě jak ďas,psal jsem to minule po Vyškově.Ivuš držím palce.
20. 6. 2008 08:28
0 0
Ježišmarjá,to podstatné jsem zapomněl-nejen že jezdí jako ďas,ale je to krásná ženská-to je kombinace!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!