VI. Rally JVP system Prachatice

Letos již pošesté v řadě přivítá město Prachatice a jeho malebné okolí závod seriálu Mio GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally.

Letos již po šesté v řadě přivítá město Prachatice a jeho malebné okolí závod seriálu Mio GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally a závod K4 Poháru České republiky.

Stejně jako v loňském roce se Prachatická rally koná přesně týden před vrcholem domácí soutěžácké sezóny, kterým je Barum Rally Zlín. Přesto se však očekává účast kompletního startovního pole stálých posádek rallysprintového šampionátu a K4 poháru, ale i účast řady předních posádek z „velkých mistráků“, kteří budou mít na Prachaticku poslední možnost na vyladění svých strojů právě před Barumkou. Loni toho využili například Pech či Arazim. Půlka srpna bývá navíc na jihu Čech velmi teplá a bez deště, takže se dají čekat tuhé boje na kvalitních a suchých tratích.

Jsou připraveny tři rychlostní zkoušky a každá se pojede třikrát, dohromady tedy devět rychlostních zkoušek, které dají přes 70 ostrých kilometrů. Ke škodě diváků letos chybí tradiční RZ s velkým skokem, která musela být vynechána z důvodu oprav komunikací a na ně navazujících objízdných tras. Právě rozsáhlé opravy komunikací letos zkomplikovaly výběr tratí, ale naštěstí je Prachaticko na zajímavé úseky bohaté, a tak měli pořadatelé z čeho vybírat.

Závod samotný odstartuje v sobotu 16. srpna v 7 hodin ráno na prachatickém Malém náměstí, odkud se posádky přesunou ke startu první rychlostní zkoušky. Do cíle začnou závodníci přijíždět po 14. hodině.

Pro fanoušky motosportu je určitě dobrou zprávou to, že se servisní zóna vrací zpět do centra města a bude v místě bývalých kasáren přímo na tradičním buzeráku. Přeskupení bude na Malém náměstí u obchodního domu, kde si budou moci diváci všechny závodní speciály dobře prohlédnout. Diváci budou mít tedy prakticky vše u ruky a nebudou muset nikam daleko chodit či jezdit.

Pro posádky i fanoušky je pak připravena další změna, kterou je umístění ředitelství a kompletního zázemí rally do areálu Hotelu Park v Prachaticích. V těchto prostorách budou rovněž probíhat administrativní přejímky, slavnostní vyhlášení vítězů rally a doprovodný program.

Letošní program závodu bude ochuzen o jedinou věc, a to závod pravidelnosti.

Veškeré informace pro jezdce a diváky budou postupně uveřejňovány na serveru závodu www.rallyprachatice.cz.

Za všechny pořadatele se těšíme na účast co nejpočetnějšího závodního pole jezdců a samozřejmě i fanoušků a zájemců o dobrý sport.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!