Marek Felt - eWRC.cz
10. 7. 2008 13:09 − 2903× − 5

Brynda jako na houpačce

Posádka DPD Czech Rally Teamu ve složení Petr Brynda a Václav Vorel s vozem Škoda Fabia 1400 má za sebou další dva podniky.

Posádka DPD Czech Rally Teamu ve složení Petr Brynda a Václav Vorel s vozem Škoda Fabia 1400 má za sebou další dva podniky Mediasport MMČR v rally. V okolí Třebíče nenašla při smutné rally přemožitele a v okolí Mladé Boleslavi, resp. České Lípy jej zastavila technická závada.

Letošní sezóna v podání hlubošského jezdce Petra Bryndy a příbramského Václava Vorla je jako na houpačce. Velké množství práce při přípravě závodních vozů donutily „Berušku“ k omezení plánů na letošní sezónu a posádka Škody Fabia 1400 musela značně omezit letošní účast v šampionátu. Poprvé se Brynda objevil až v rámci Rally Český Krumlov, kde deklasoval své soupeře s přehledem zvítězil. Podruhé se posádka objevila na smutné Horácké Rally, kde se rovněž od začátku soutěže ujala vedení a bez problémů dokázala proměnit i svůj druhý start ve vítězství. „Během Horácké Rally jsme neměli žádné technické problémy. Auto fungovalo parádně, tým fungoval skvěle a ještě jsme se snažili bavit diváky jízdou po dveřích. Bohužel závěr soutěže tolik radostný nebyl,“ zhodnotil v krátkosti uplynulý závod sedmadvacetiletý jezdec.

Onboard posádky z Horácké Rally naleznete zde.

Další startem hlubošsko-příbramské posádky měla být Rally Bohemia. Posádka se na závod velmi těšila a chtěla si užít souboje s domácím Mr. Cimbu. „Tyto souboje patří každoročně k tomu nejlepšímu. Taháme se o každou vteřinku a při tom nezapomínáme ani na diváky. Uvidíme letos,“ vzhlíželi před závodem Petr Brynda s Václavem Vorlem.

Úvodní dvě rychlostní zkoušky Bryndovi vyšly výborně a jezdec Škody Fabia 1400 se usadil s téměř půlminutovým náskokem na prvním místě. „Na první rychlostní zkoušce jsme trefili bokem značku. Potom ještě přišly další dva, tři krizovější okamžiky, ale vše jsme zvládli. Vstup do soutěže nám tedy vyšel skvěle,“ hýřil spokojeností před Sosnovou Brynda.

V rámci okruhové zkoušky v Sosnové startoval Petr Brynda proti Mr. Cimbu. O hecování dvojic netřeba mluvit. Již samotná jízda bez smyků obou účastníků poukazovala na důležitost tohoto souboje. Při průjezdu prvním okruhem byl souboj vyrovnaný. Mr. Cimbu měl před sebou delší šotolinový úsek, naopak Brynda kratší asfaltovou část včetně přejezdu přes most. Na vnitřní části okruhu však Bryndova Fabia zpomaluje a pomalou jízdou se přibližuje k přemostění. V důsledku prasklé poloosy však most nepřekonává a musí ze soutěže odstoupit. „Je to k naštvání. Poprvé jsme se tady snažili jet čistě bez smyků. Chtěli jsme si to naplno rozdat s Mr. Cimbu a porazit ho tady. Jsem hodně zklamaný, ale takové jsou závody,“ popisuje nešťastnou událost hlubošský jezdec.

Onboardy posádky z Rally Bohemia naleznete zde.

Dalším závodem dvojice Petr Brynda a Václav Vorel bude s největší pravděpodobností až domácí Fuchs Oil Rally Příbram. Vůz Škoda Fabia 1400 by však diváci měli vidět i v okolí Zlína v rámci Barum Rally.

Komentářů celkem: 5
10. 7. 2008 14:181
0 0
Ta Fabka je A5? By mě zajímalo, jak jsou od sebe daleko třeba s Feldou 1600 Kit Car. No každopádně škoda, že neprotahuje nějakou S1600, stejně tak Tomek. Šampionát by šel nahoru, ale chápu, že by si ty peníze asi museli tisknout....
10. 7. 2008 14:472
0 0
Petr s fabkou jezdí nádherně, je radost se na něj koukat,moc bych mu přál barumku v týmu Kronos.S200 by mu slušelasmajlíksmajlík
10. 7. 2008 15:073
0 0
oprava BFG,jdu se raději napítsmajlík
10. 7. 2008 16:384
0 0
smajlík
10. 7. 2008 17:465
0 0
Jo jo to by byla opravdu nádhera vidět ho v S2000 týmu Kronos. On uz i těd v A5 předvádí výkony, nad kterými musí každý jen kroutit hlavou, jak je to jen možné !!! A přeju mu hodně štěstí do dalších závodů !! smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!