30. 9. 2004 00:00 − 2255× − 0

Jan Kopecký s Fabií WRC potřetí v řadě vítězně

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC potvrdila své vítězství z Rally Bohemia i Barum Rally a jednoznačně zvítězila i v Rally Příbram.


Foto: Petr SAGNER eWRC.CZ

Posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozem Škoda Fabia WRC potvrdila své vítězství z Rally Bohemia i Barum Rally a jednoznačně zvítězila i v Rally Příbram.

Po Barum Rally Zlín bylo průběžné pořadí Mezinárodního Mistrovství ČR v rally velmi vyrovnané. Jan Kopecký s Václavem Pechem měli 122 bodů a třetí Roman Kresta 103 bodů. Bohužel Roman Kresta nezaslal přihlášku do Příbrami a fakticky se tak souboj o domácí titul zúžil pouze na dva jezdce – Jana Kopeckého a Václava Pecha.

Honza s Filipem dokázali zvítězit na dvou nejnáročnějších a nejlépe obsazených soutěžích v domácím mistrovství. Dominovali na většině odjetých rychlostních zkouškách a ve spojení s rychlou a fungující tovární Škodou Fabia WRC to byla velmi silná kombinace i pro předposlední soutěž Mezinárodního Mistrovství ČR. A právě pro Rally Příbram se tým Václava Pecha odhodlal pro překvapivý krok – Václav Pech bude mít k dispozici vůz Ford Focus WRC RS 04!

„Já jsem nadšený. Těším se, až změříme síly s Vaškem Pechem. Sám jsem zvědav, jak rychlý bude nový Focus. Mrzí mě neúčast Romana Kresty. V okolí Mladé Boleslavi a Zlína jsme s Romanem a Vaškem svedli skvělé souboje,“ komentoval před startem soutěže informaci o nové zbrani Václava Pecha pilot Škoda Matador teamu Jan Kopecký.

Po dvou vítězstvích panovala v týmu Škoda Matador velká spokojenost. Především výkony Honzy s Filipem a dosahované časy opravňovali k optimismu i před další soutěží. Ještě před startem příbramské soutěže tovární tým Škoda Motorsport oficiálně potvrdil, že Jan Kopecký s Filipem Schovánkem dostanou příležitost startovat na soutěži zařazené do seriálu Mistrovství světa v rally. Na Katalánské rally budou reprezentovat tovární tým Škoda se třetí Fabií WRC.

První rychlostní zkouška Rally Příbram měřila 8,5 kilometru a Jan Kopecký ji vyhrál o 18 vteřin před Štěpánem Vojtěchem. Václav Pech již na první RZ ztratil na Honzu 35 vteřin. Na druhé rychlostní zkoušce je opět výrazně nejrychlejší Jan Kopecký před Štěpánem Vojtěchem a Václavem Pechem. Po dvou rychlostních testech ztrácel Václav Pech téměř 55 vteřin a takový úvod soutěže byl rozhodně překvapující.

„Chtěli jsme si hned v úvodu soutěže vytvořit menší náskok. Honza jel rychle, ale stále s rezervou. Nečekali jsme, že již po dvou erzetách svým soupeřům tolik poodskočíme,“ komentoval po dvou rychlostních testech pořadí Filip Schovánek.


Foto: Petr SAGNER eWRC.CZ

V sobotu dosáhl Jan Kopecký jedenáctkrát nejrychlejšího času na 12 rychlostních zkouškách a před druhým Václavem Pechem měl náskok téměř dvě a půl minuty. Třetí Karel Trněný ztrácel již téměř čtyři a půl minuty. I přes výrazný náskok dokázal Jan Kopecký zvítězit ve všech osmi nedělních rychlostních zkouškách a zvýšil náskok na Václav Pecha ještě o další minutu. Ten skončil druhý se ztrátou 3 minuty a 22 vteřin. Třetí Karel Trněný v cíli ztrácel na vítěznou Fabii WRC osm minut.

„Neměli jsme technické problémy a závodit se skvěle připraveným vozem Škoda Fabia WRC je radost. Mrzí mě, že jsme nemohli změřit síly s Romanem Krestou. Rally Příbram byla pro nás skvělá, ale již se soustředíme na další náročný program. Rádi bychom byli úspěšní i v Třebíči a v Katalánsku,“ řekl v cíli Jan Kopecký.

Posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek má před závěrečnou Horáckou Rally v čele průběžného pořadí náskok šesti bodů před posádkou Václav Pecha-Petr Uhel. O držitelích domácího titulu pro rok 2004 se rozhodne 22.-23.října v Třebíči.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!