1. 10. 2004 00:00 − 2536× − 0

Václav Arazim si dal k svátku už pátý titul Mistra ČR

Posádka Hela motosportu, Ing.Václav Arazim – Julius Gál, se do tabulek MMČR nesmazatelně zapíše jako historicky první vítěz v kategorii tzv. Produkčních Vozů.

Posádka Hela motosportu, Ing.Václav Arazim – Julius Gál, se do tabulek MMČR nesmazatelně zapíše jako historicky první vítěz v kategorii tzv. Produkčních Vozů. O svém titulu rozhodli už v Příbrami. I když to letos po absenci v Rakousku a fatální chybě na Slovensku nevypadalo moc růžově. O jejich titulu tedy rozhodly ryze české tratě.

Příbram se jela, jak bývá v posledních letech zvykem, na podzim. Letos za velmi proměnlivého počasí. Rychlé rychlostní zkoušky byly letos možná až příliš okořeněné retardéry. Na druhou stranu 2.RZ první etapy podél vodní nádrže Orlík, se může rovnat s absolutní špičkou českých tratí. I přes proměnlivé počasí neudělal tým žádnou závažnější chybu ve volbě pneumatik a i přes nepříjemný defekt, který stál posádku více jak půl minuty, šla posádka Hela motorsport do druhého dne s mírným náskokem před dobře jedoucím Caisem a mladým Němcem Mullerem.

Druhý den velmi opatrné průjezdy střídaly průjezdy pro tuto posádku až nezvykle rozevláté. Posádka odolala všem nástrahám necelých 90 km nedělní trati rallye Příbram a v průměrném, místy tréninkovém tempu si vítězství pohlídala. Gratulujeme!!!

A jak to viděl samotný jezdec?
"Po brzkém odpadnutí největších soupeřů nám k titulu stačilo získat jediný bod. Jeli jsme proto na jistotu. Nepotřebovali jsme v žádném případě zvítězit, a kdyby šel v neděli někdo před nás, o moc bychom nezrychlovali. I když umístění pod stupni vítězů by nás asi mrzelo. V neděli jsme zvolili jasnou taktiku, jet na jistotu. Ale na proměnlivém povrchu a místy opravdu kluzkém příbramském asfaltu to nebylo jednoduché. Konečné vítězství pro nás bylo příjemnou tečkou za letošním závoděním. Do Třebíče už nemusíme. Julda asi pojede s Vojtou Štajfem, jehož auto nás letos velmi zlobí. Možná mu do Třebíče půjčím to své :o),“ dodal na závěr Václav Arazim.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!