Daniel Porazil - eWRC.cz
7. 1. 2004 00:00 − 3295× − 0

Jänner rally bez Mr. Cimbu

„Pro nás, kteří se zúčastňujeme automobilových soutěží pro vlastní potěšení a zábavu, je zařazení Jänneru do našeho šampionátu příliš drahé a tudíž zbytečné.“


Krásná Octavia se v loňském roce změnila ve zlobivé dítě…
Foto: Dan Porazil

„Pro nás, kteří se zúčastňujeme automobilových soutěží pro vlastní potěšení a zábavu, je zařazení Jänneru do našeho šampionátu příliš drahé a tudíž zbytečné“, řekl na úvod našeho krátkého povídání Mr. Cimbu.

Připojil se tak k nemalé skupině účastníků našeho domácího šampionátu, kteří s aktivitou Federace automobilového sportu v AČR příliš nesouhlasí. „Kdybychom se přeci jen rozhodli do Rakouska jet a absolvovat tamní soutěž, museli bychom vydat nemalé finanční prostředky na přípravu našeho vozu. Nový podvozek, brzdy nebo pneumatiky s hřeby, které nikde jinde nevyužijeme a které bychom si pořídili pouze na Jänner, to jsou jen namátkou vyjmenované položky, které představují zbytečnou a neperspektivní investici“. K připomínce, že někteří naši jezdci absolvují Jänner bez hřebů, se mladoboleslavský pilot vyjádřil velice jednoduše: „Se silnou dvoukolkou a na sněhu a bez hřebů, navíc v neznámém prostředí, bychom neměli nejmenší šanci“.

Tolik o nadcházejícím prvním podniku MMČR. Jak tedy bude vypadat sezóna 2004 Mr. Cimbu a jeho kitové Octavie? „V současné době je náš vůz rozmontován do posledního šroubku a pečlivě ho připravujeme na Šumavu. Z dílen Škody Motorsport jsme pořídili poslední tovární díly a po loňské smolné sezóně věříme, že nás vůz již nebude zlobit. Trochu jsme také přehodnotili to, co od letošní sezóny očekáváme. Zatímco vloni jsme chtěli být co nejrychlejší, tak letos chceme pravidelně dojíždět“. No, a nám fanouškům nezbývá než dodat, že ostatní už přijde samo.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!