28. 7. 2008 09:29 − 2410× − 0

Pelhřimovská rally nabídne kvalitní startovní pole

Necelý týden zbývá do startu V. Cebia Rallye Pelhřimov – Memoriál Tomáše Vojtěcha 2008

Necelý týden zbývá do startu V. CEBIA Rallye Pelhřimov – Memoriál Tomáše Vojtěcha 2008. Pátý díl devítidílného seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally a zároveň šampionát historických automobilů se odehraje v okolí Pelhřimova v termínu 1. – 2. srpna. Pořadatelům z Rallye Klubu Pelhřimov se přihlásilo do uzávěrky přihlášek celkem 113 posádek, z toho 17 vozů mezi historiky.

Seznam přihlášených posádek skýtá velmi kvalitní a rozmanité startovní pole. K největším favoritům se řadí vedoucí jezdec průběžné klasifikace českého šampionátu v rallysprintech Josef Peták (Peugeot 207 S2000), obhájce loňského prvenství Karel Trojan (Mitsubishi Lancer EVO IX), dále Karel Trněný (Škoda Fabia WRC), Roman Odložilík (Peugeot 207 S2000), Josef Semerád a Jaroslav Orsák (oba Mitsubishi Lancer EVO IX). Překvapit ovšem může i Antonín Tlusťák, který se poprvé představí na voze kategorie Super 2000 (Fiat Grande Punto S2000), na čelní příčky pomýšlejí i slovenský jezdec s českou licencí Igor Drotár (Škoda Octavia WRC), vítěz Rally Lužické hory Jan Sýkora nebo další Slovák Tibor Cserhalmi (oba Mitsubishi Lancer EVO IX). Nejpočetněji je tradičně obsazena nejsilnější třída N4, kde najdeme celkem 30 vozů. Vedle již zmíněných jezdců hodlají kartami na čelních příčkách míchat například Radek Mifka, Sláva Ducháček, Pavel Červenka (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX), Milan Pantálek (Mitsubishi Lancer EVO VIII), Lumír Firla (Mitsubishi Lancer EVO VII) a další. Ve třídě A6 patří k favoritům Lubomír Minařík (Škoda Fabia Kit Car), Jan Šlehofer (Fiat Punto S1600), Milan Kneifel (Peugeot 206 S1600) nebo Jan Dohnal (Renault Clio S1600). Právě na souboj Minaříka se Šlehoferem se těší řada motoristických fandů. Vedle tří vozů progresivně se rozvíjející kategorie Super 2000 se můžeme těšit i dva soutěžní speciály specifikace WRC.


Foto: Zlin Press Petr Sagner

Ve více než stočlenném startovním poli najdeme přihlášených i sedmnáct historických automobilů, které čeká na Pelhřimovsku čtvrtý díl sedmidílného seriálu českého šampionátu. Průběžnému pořadí zatím vévodí trojice jezdců ze stáje Exces Super Bike Club v pořadí Zdeněk Tichý, Ctirad Hájek (oba Opel Kadett Coupe) a Lubomír Tenkl (BMW M3). „Předpokládáme, že na startu se nám objeví kolem stovky posádek. Do dnešního dne se nám omluvili dva soutěžící, a to Tomáš Pletka (startovní číslo 40) a Aleš Jirátko (startovní číslo 205). Seznam omluvených posádek můžete aktuálně sledovat na našich internetových stránkách na adrese www.rallye-pelhrimov.cz, kde najdete i další podrobné informace k soutěži,“ řekl Richard Gnojek, ředitel rally.

CEBIA Rallye Pelhřimov 2008 začne slavnostním startem s představením posádek v pátek 1. srpna na Masarykově náměstí v Pelhřimově úderem 19. hodiny, když posádky se početným fandům představí od nejvyššího startovního čísla až po nejnižší. Samotný rallysprint má ostrý start v sobotu 2. srpna v 9 hodin ze servisní zóny v Částkovicích, trať měří celkem 272,87 km a obsahuje 9 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 70,31 km. Erzety se jedou na úsecích Božejov (délka 6,43 km), Kojčice (11,00 km), Zhoř (8,57 km) a Nová Cerekev (5,94 km). Všechny rychlostní zkoušky se jedou dvakrát, pouze rychlostní test Božejov třikrát. V cíli se první posádka objeví na pelhřimovském náměstí v 17:30 hodin. Vyhlášení výsledků a rozdílení cen proběhne v prostorách servisní zóny v Částkovicích ve 20 hodin.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!