Stobart míří na leteckou rally do Finska

Gigi Galli, Henning Solberg a Matthew Wilson si dobře odpočinuli a nyní chtějí ve Finsku skončit na předních příčkách.

K hlavním favoritům Finské rally patří Finové Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala ve službách továrního týmu Ford. O přední příčky chce na šotolinové "grand prix" bojovat ale i trio jezdců B týmu Fordu. Všechny tři posádky se totiž na extrémně rychlých šotolinových tratích ve finských lesích cítí velmi dobře.

Gigi Galli si předsevzal, že skončí minimálně mezi nejrychlejšími pěti, protože rychlé soutěže mu vyhovují. Ital bude ve Finsku startovat již poosmé. V roce 2004 vyhrál hodnocení skupiny N, v roce 2006 dojel na celkovém pátém místě. Po loňské absenci chce letos opět zaútočit.

"Tuto rally jsme jeli již tolikrát a znám ji doopravdy dobře," řekl Galli. "Ale je trochu škoda, že již neexistuje známá zkouška Ouninpohja, ta patřila k mým nejoblíbenějším. Nebude to letos lehké, protože Mikko a Jari-Matti pojedou velmi rychle. Ale i my podáme náš nejlepší výkon a naše tempo bylo na posledních třech šotolinových soutěžích velmi dobré. Finsko je známé také díky svým divákům a protože v Itálii jsou tou dobou prázdniny, tak bude kolem trati i hodně Italů. Jet rychle přes nespočet skoků bude zábavné, ale když pojedeme konstatně a vyvarujeme se chyb, tak by to pro nás mohlo dobře dopadnout."

Vedle Galliho má ve Finsku získat body pro Stobart i Henning Solberg. Nor bude na této soutěži startovat podeváté. K tomu to bude jeho 65. start v mistrovství světa. "Tuto soutěž jsem jel již tolikrát a miluji jí kvůli vysoké rychlosti a velkým skokům," vysvětloval Solberg. "V posledních dvou letech jsme zde dojeli v Top 5, snad to budeme schopni zopakovat."

Solberg doufá ve velký počet norských fanoušků a sám si myslí, že je dobře připraven: "V letní přípravě jsem hodně pracoval na kondičce. Tvrdá práce s mým trenérem by mi měla ve Finsku pomoci, protože na těchto rychlých tratích musí člověk zůstat koncentrovaný. Pojede hodně dobrých jezdců, ale také není problém rychle vyletět z trati. Proto je nejdůležitější se až do cíle vyvarovat všech chyb."

Komentářů celkem: 2
29. 7. 2008 10:011
0 0
Gigi do tohosmajlíkPřed Loebasmajlík
29. 7. 2008 15:522
0 0
Jak se všichni vejdou na pódium ? Favorité Hirvonen a Latvala, vyhrát chce i Loeb, Subaru si také věří, Suzuki se strašně zlepšilo a má novou evo, Galli s Heningem míří taky do TOP, tak to jsem zvědav smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!