1. 8. 2008 01:19 − 2614× − 0

Pelhřimovská rally potřetí jako Memoriál T. Vojtěcha

Druhý ročník Rallye Pelhřimov v roce 2005 se zapsal do myslí příznivců automobilového soutěžního sportu černým písmem.

Druhý ročník Rallye Pelhřimov v roce 2005 se zapsal do myslí příznivců automobilového soutěžního sportu černým písmem. Po organizační stránce výborně připravený podnik českého šampionátu v rallysprintech byl předčasně ukončen po tragické události, která se stala krátce po jedenácté hodině dopoledne. Psala se sobota 16. dubna 2005. Jeden z nejlepších českých jezdců v rally Tomáš Vojtěch ztratil na rychlostní zkoušce číslo 4 Cerekev v obci Nová Cerekev vědomí, jeho Peugeot 206 WRC se startovním číslem 5 vyjel mimo silnici. Naštěstí zásluhou duchapřítomnosti slovenského spolujezdce Emila Horniačka se havárie obešla bez dalších tragických následků. Bohužel jednatřicetiletý liberecký jezdec navzdory okamžité lékařské pomoci na následky srdeční příhody zemřel.


Foto: Zdeněk Sluka

Pelhřimovští pořadatelé odhalili na místě nešťastné události v předloňském červnu pomníček Tomáše Vojtěcha. „Pomníček je umístěn v místě, kde Tomáš ukončil svou poslední rally a zároveň i životní cestu. Loni jsme pomníček zásluhou městyse Nová Cerekev přemístili na nové důstojnější místo. Zároveň při pelhřimovské soutěži nebude nikomu přiděleno z úcty startovní číslo 5,“ uvedl Richard Gnojek, ředitel Rallye Pelhřimov.


Foto: Zlin Press Petr Sagner

Letošní V. CEBIA Rallye Pelhřimov 2008 se pojede v termínu 1. – 2. srpna opět jako Memoriál Tomáše Vojtěcha. Právě kolem pomníčku Tomáše Vojtěcha povede jedna z rychlostních zkoušek s názvem Nová Cerekev. Fanoušci motoristického sportu mohou u pomníčku uctít během pelhřimovské rally Tomášovu památku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!