Ondřej Plšek - eWRC.cz
2. 8. 2008 19:51 − 2323× − 7

Finská rally po druhé etapě

Již jen tři rychlostní zkoušky dělí Sebastiena Loeba od jeho prvního vítězství na Finské rally.

Již jen čtyřicet ostrých kilometrů dělí Sebastiena Loeba od prvního vítězství na Finské rally. Francouz byl během druhé etapy nejrychlejší, vyhrál čtyři rychlostní zkoušky a vede o 18 sekund před druhým Mikko Hirvonenem. "Měli jsme dobrý rytmus a neudělal jsem žádnou chybu. Takhle to může zítra pokračovat," řekl spokojený Sebastien.

O drahocenný čas přišel večer Mikko Hirvonen, když ho na startu jedné rychlostní zkoušky zradila startovací automatika. "Ten samý problém jsme měli již v Turecku," řekl naštvaný Fin. Své šance na vítězství na domácí soutěži nehodnotní příliš vysoko: "Sebastien je už moc daleko, pokud neudělá chybu, tak vyhraje."

Na třetí místo se po druhém dni dostal Chris Atkinson, který přitom byl po páteční etapě až sedmý. "S tím jsem vážně nepočítal," řekl Australan. "V novém autě se nyní cítím velmi dobře." Atkinson ale bude muset o své umístění ještě bodovat, Dani Sordo na něj totiž ztrácí pouhou sekundu.

Pátý je Henning Solberg, který je i nadále rychlejší než jeho slavnější bratr Petter. Ten si opět narozdíl od svého týmového kolegy na auto jen stěžuje, ale konkrétní být nechce. "Auto se chovalo divně, víc k tomu nemám co říct," stěžoval si bývalý mistr světa.

Na pěkném sedmém místě je Fin Matti Rantanen, poslední bodovanou příčku drží Toni Gardemeister s novou evolucí SX4 WRC. Ten ale ztrácí na vedoucího Loeba již sedm a půl minuty…

Druhá etapa se vůbec nepovedla Gigi Gallimu. Ital havaroval po skoku na RZ16, když se jeho vůz převrátil a skončil v lese. Galli zmizel tak dokonale, že si po něm jedoucí Dani Sordo jeho havárie vůbec nevšimnul: "Vůbec jsem ho neviděl. Jen jsem si všimnul diváků, kteří se mě snažili zpomalit, ale netušil jsem proč," řekl k tomu Španěl. Protože tým nestihne Ford Focus WRC opravit včas, nenastoupí Gigi Galli do nedělní etapy. Stejný skok znamenal konec taktéž pro P.G. Anderssona.

Komentářů celkem: 7
Walach.WRC
2. 8. 2008 20:281
0 0
Jen drobnost: s novou evolucí SX4 WRC...smajlík
MPI
2. 8. 2008 20:282
0 0
Jestli on Peter nemá víc co říct proto, protože je to možná víc v něm než v autěsmajlík
2. 8. 2008 20:383
0 0
MPI: Taky mám ten dojemsmajlík
2. 8. 2008 21:044
0 0
Bohuze si taky myslim ze ted je to v Petterovismajlík
Harald Ludanek
2. 8. 2008 21:185
0 0
Petter už dávno není tím čím býval, dneska je to už jen stín velkého pilota.
3. 8. 2008 01:116
0 0
Loeb údajně přijmul cizí pomoc. viz článek na mánii
3. 8. 2008 02:077
0 0
Aby ste se s Peterem nepletli. To není vyhaslá hvězda! Uměl zajet i se starým Subem,než mu z toho něco uletělo. Neodepisujte ho!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!