Pohner odjíždí s Pelhřimova se smíšenými pocity

Po krátké přestávce se do Mistrovství České republiky ve sprintrally vrátil obhájce loňského titulu ve třídě A/7, Karel Pohner.

Po krátké přestávce se do Mistrovství České republiky ve sprintrally vrátil obhájce loňského titulu ve třídě A/7, Karel Pohner. Rallysprint Kopná společně se svým spolujezdcem Honzou Husákem vynechal a rozhodl se relaxovat při sekání trávy svým traktůrkem a bavit diváky při královehradecké Rallyshow. Po dvouměsíční pauze, která uplynula od Tišnovské rally, Karel s Honzou vítězně dokončili Memoriál Tomáše Vojtěch – Cebia Rallye Pelhřimov.

Karel Pohner se na start pelhřimovské soutěže těšil již delší dobu, ale mezi faktory, které ho příliš netěší, patří stále nízká účast v jeho třídě. V Pelhřimově své časy porovnával s Honzou Černým navigovaným Pavlem Kohoutem a Václavem Stejskalem, vedle kterého usedá Daniel Trnka.


Foto: Jakub Pešek

I přes vítězství své třídy soutěž královéhradecké posádce černé Hondy Civic Type-R příliš nesedla. „Zkoušky, časové rozvržení soutěže ani počasí nebylo to pravé ořechové. Především jsme však nebyli spokojeni sami se sebou. Celá řada drobných chyb a nesrovnalostí před a v průběhu závodu přispěla ke zbytečné nervozitě i několika „krizovkám“ v průběhu jízdy,“ říká nepříliš spokojeně Karel Pohner. Jako jedna z prvních chyb by se dalo považovat zbytečné zatížení vozu do prvního kola, kdy Karel s Honzou odstartovali se zbytečně plnou palivovou nádrží, což znamená zhruba o 30 kilogramů zbytečné váhy navíc. Další a ještě zásadnější chybou byla jízda na „mokrých“ gumách. „Media“ jsme neměli a tak jsme mokré Matadory trápili na horkém asfaltu. Na druhou stranu, jízda dveřmi napřed byla poměrně zábavná až na dva okamžiky, kdy se nám ty dveře vzdálily až příliš daleko od silnice,“ hodnotí již s úsměvem pilot.


Foto: Jakub Pešek

Této situace využil nový soupeř posádky Pohner – Husák, Honza Černý. Po druhém testu se v čele usadil s více jak devítisekundovým náskokem. Strategií východočeské posádky bylo neztratit více než dvacet sekund, aby mohli na suchých gumách provést reparát. Bohužel i bohudík byl reparát podstatně jednodušší, než se čekalo. Honzu Černého a Pavla Kohouta zradil jejich Peugeot 206 RC a po třiadvacetisekundové ztrátě na třetím měřeném úseku se rozhodli ze závodu odstoupit.

V tuto chvíli již nebylo kam se přehnaně řítit. Karel a Honzou si jízdu vyloženě užívali. „Ve druhém kole jsme byli tak nadšeni ze suchých pneumatik, že jsme divákům stačili předvést jedny výstavní hodiny,“ komentuje opět šťastný vítěz. Zklidnění vlastně přišlo až na posledních dvou testech, kde zajeli velmi solidní čtvrtá místa mezi „áčky.“ Z plného bodového přídělu panuje v Alert Rally Teamu oprávněná radost. Nyní již posádka vyhlíží k dalšímu startu, kterým bude Prachatická rally.


Foto: Jakub Pešek

Výsledky – Cebia Rallye Pelhřimov:
Absolutně – 27. místo
Ve skupině A – 6. místo
Ve třídě A/7 – 1. místo

Komentářů celkem: 3
5. 8. 2008 16:131
0 0
s / z mi taky dělá problémy smajlík
6. 8. 2008 10:252
0 0
U konkurence už šli najistosmajlík Tam má článek nadpis "Pelhřimov - Karel Pohner odjíždí se smíšenými pocity"smajlík
6. 8. 2008 10:303
0 0
Noo, došlo k zasláni pracovní verze. Mělo by to být už v pořádku. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!