7. 8. 2008 13:19 − 2565× − 67

Pavel Valoušek testuje vůz BFGoodrich drivers team

Pavel Valoušek se Zdeňkem Hrůzou dnes nedaleko belgického Namuru testují Peugeot 207 S2000 týmu Kronos.

Krátce po deváté hodině ranní zahájil Pavel Valoušek se Zdeňkem Hrůzou testy Peugeotu 207 S2000, se kterým absolvují Barum Rally Zlín v rámci projektu BFGoodrich drivers team. Pavel Valoušek dostal důvěru českých motoristických novinářů, aby reprezentoval Českou republiku na soutěži zařazené do seriálu IRC. I přesto, že projekt BFGoodrich Drivers team nebyl v prvopočátcích v České republice zcela jistý, tak jednání společnosti Mediasport a BFGoodrich nakonec vyústila v dohodu a Pavel se Zdeňkem dnes sedí ve špičkovém voze s tím nejlepším možným zázemím.


Foto: Marek Felt

Během dopoledne panovalo nedaleko belgického městečka Namur poměrně teplé a slunečné počasí, ale s přibývajícím časem se nad testovací tratí zatáhla mračna a na belgický asfalt začaly dopadat první kapky vody. Pavel si tak vyzkoušel jízdu jak se suchými pneumatikami, tak s mokrým nastavením a s mokrými pneumatikami BFGoodrich. Tým Kronos vybral testovací trať, jejíž charakter poměrně věrně kopíruje rozbité a uskákané asfalty ve zlínském kraji a Pavel si testovací podmínky pochvaluje. Během testu má Pavel možnost najet zhruba 100 testovacích kilometrů a vyzkoušet si tak různé druhy nastavení a veškeré možnosti pneumatik BFGoodrich. Koordinátorem testů byl Filip Schovánek, který pomáhal zprostředkovat komunikaci mezi týmem a posádkou.


Foto: Marek Felt

„Značka pneumatik BFGoodrich dlouhodobě patří k hlavním partnerům motosportu nejen v České republice, ale i celosvětově, a rádi bychom v rámci Barum Rally tuto skutečnost potvrdili. Pracujeme s profesionály z týmu Kronos, a Pavel se Zdeňkem ukázali během dnešního testu, že jim auto sedí dobře do ruky, takže se těšíme na dramatické souboje na Barumce. Pavel bude mít k dispozici nejen nejnovější technologie skryté v pneumatikách BFGoodrich, ale také aktuální informace, které mu umožní plně využít jejich potenciál,“ říká k testu Pavla Valouška tiskový mluvčí BFGoodrich Daniel Cahel.


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt


Foto: Marek Felt

Diskuse byla zablokována

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!