33. ročník Rally Halkidiki zrušen

Soutěž mistrovství Evropy Rally Halkidiki (28. – 29. 9. 2008) byla zrušena kvůli nedostatku finančních prostředků na pořádání této akce.

Pořadatelé podniku na severu Řecka, kteří měli na letošek připraveno 260 km šotolinových rychlostních testů, nedokázali sehnat dostatečné množství financí na bezproblémové proběhnutí Rallye Halkidiki 2008. Předposlední závod mistrovství Evropy měl pro příští rok šanci dostat se do Intercontinental Rally Challenge (IRC), ale nepřízní osudu si pravděpodobně zavřel dveře i do tohoto atraktivního seriálu. V rámci řeckého šampionátu by se ve stejném termínu měla uskutečnit náhradní dvousoutěž, v rámci ME se žádná náhrada konat nebude.


Loňský ročník vyhrála posádka týmu Fiat Motorsports Turkey Volkan Isik – Kaan Ozsenler na voze Fiat Grande Punto S2000. Jednalo se o soutěž, kde se v jednotlivých etapách střídaly povrchy – 1. etapa se jela na asfaltu, ve druhé přišla na řadu šotolina. Především díku svému výkonu na sedmi pátečních asfaltových vložkách dokázal Simon Jean-Joseph (Citroen C2 S1600) v konečném pořadí obsadit druhé místo o 17 vteřin před Polákem Michalem Solowowem na voze stejné značky jako vítěz podniku.

Komentářů celkem: 1
11. 8. 2008 04:391
0 0
Hu to se jeste muze menit povrch behem souteze? Ja chci zpatky lesy kolem Boleslavi, Baumschlager me tam tenkrat trefil sutrem do holene a od ty doby sem nemocnej smajlík

Fakt to bylo jen do holene, za hlavu muze nase skolstvi...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!