Skvělé Prachatice Martina Bujáčka

Uplynulou sobotu 16. srpna se uskutečnila Rally JVP system Prachatice, na jejímž startu nechyběl ani talentovaný Martin Bujáček.

Uplynulou sobotu 16. srpna se uskutečnila Rally JVP system Prachatice, na jejímž startu nechyběl ani talentovaný Martin Bujáček z Uherského Brodu, kterého opět navigoval zkušený Štěpán Palivec. Martin se předem těšil na nové tratě a také na pokračování soubojů s Martinem Semerádem, familierně zvaným Máca. Již při tréninku začalo v Prachaticích pršet a nepřestalo až do večerních hodin. Tratě byly různorodé, první RZ byla hodně náročná, úzká lesní cesta. Další dvě zkoušky již byly trochu rychlejší a na širších cestách. V samotný den závodu na posádky čekalo od rána deštivé počasí. Startovalo se v 7 hodin. „Hned na první rychlostní zkoušce jsem míjel Jiřího Vlčka, který byl mimo trať a ani další tři vozy startující za námi do cíle nedojely, včetně Mácy. Bylo jasné, že půjde o velmi obtížný závod a kdo dojede do cíle, uspěje,“ shrnul úvod závodu jezdec.

Jelikož se tato soutěž konala pouhý týden před startem slavné Barum rally, bylo cílem posádky bezpečně dojet do cíle a hlavně neublížit autu. Jelikož po cestě tekly proudy vody, zvolil Martin zpočátku hodně opatrný jízdní styl. „S Lancerem jsem se na vodě učil, ještě nikdy jsem s Mitsubishi na mokru nejel žádný závod,“ poznamenal Martin po soutěži. Po první sekci byla posádka Andrea Rally Teamu na jedenáctém místě absolutně, což byl jistě velmi dobrý výsledek. Lancer fungoval výborně, proto se v servisu vše pouze zkontrolovalo.


Foto: Marek Felt

Náročnou první RZ druhé sekce Martin pouze opatrně projel a na své konkurenty něco málo ztratil. Na dalších dvou RZ ale dokázal zajet šestý, resp. sedmý nejrychlejší čas a dostal se na vynikající deváté místo o pouhé čtyři desetiny sekundy před Lubomíra Minaříka.

Do poslední sekce vstoupila posádka s cílem dojet závod, ve kterém bez přestávky pršelo a na jehož trati bylo velké množství nečistot. Na úvodní RZ zajel Martin sedmý čas a propadl se o 4s za Minaříka. Do následující zkoušky nasadil Martin svižnější tempo, kdy se ovšem nepouštěl do žádného zbytečného rizika. Celkově zajel vynikající druhý nejrychlejší čas, kterým se i díky problémům Honzy Sýkory dostal na šesté místo absolutně, které znamená velký úspěch pro celý tým. Martin se vítězství mezi juniory dostal dokonce už na třetí příčku v juniorském poháru.

A co Martin říká na smolnou havárii svého největšího soka Martina Semeráda? „Až do servisu jsem nevěděl co přesně se Marťovi stalo, jen jsem měl informaci, že někde na první RZ havaroval, nic víc. Ale to je rally, může se to stát každému. V tak těžkých podmínkách stačí jen jedna špatně najetá zatáčka nebo jít o něco později na brzdy a je to.“

Příštím startem posádky bude zlínská Barum rally, pro celý tým vlastně domácí soutěž. Jak se na nejslavnější českou rally Martin těší? „Na Barum rally budu startovat poprvé, je to pro mě domácí soutěž, na kterou jsem se chodil dívat již od dětství. Barumka je velmi náročná, takže pojedeme v klidu a nebudeme se nikam hnát. Taková soutěž nám dá tolik zkušeností co tři sprinty a to je pro nás velmi důležité. Na Barumce bude určitě skvělá atmosféra, moc se na to těším.“

Závěrem nezbývá než popřát posádce hodně štěstí v nadcházející náročné soutěži a také připojit poděkování všem sponzorům, bez kterých by posádka nemohla startovat. Sluší se také poděkovat uherskobrodskému přípravci Locar za výborně připravený Lancer EVO VII.

Komentářů celkem: 10
18. 8. 2008 15:06
0 0
Martine, velká gratulace k perfektnímu závodu. smajlík
18. 8. 2008 15:53
0 0
Když jsem viděl v Neděli výsledky, nevěřil jsem svým očím, že posádka dojela na 6.místě. Veliká gratulace a smekám před takovým výkonem! smajlík
18. 8. 2008 15:54
0 0
Parádní výsledek Martine!Gratulace smajlík Hodně štestí na Barumce!smajlík
18. 8. 2008 16:00
0 0
citace:

"S Lancerem jsem se na vodě učil, ještě nikdy jsem s Mitsubishi na mokru nejel žádný závod"

masakr smajlík
18. 8. 2008 16:02
0 0
...asi to RBR přece jen k něčemu je smajlík
18. 8. 2008 16:18
0 0
Moc pekny vysledek! Drzim palce na BR, at to dopadne tak jak si prejes (a nebo jeste lepe smajlík )
18. 8. 2008 17:13
0 0
Také se přidávám s velikou gratulací. Byl to parádní výkon i na pohled !!!Oceňuji, že tohoto výsledku dosáhli Martin se Štěpánem s EVO VII. Tuto evoluci by totiž mnozí borci asi už nepoužili ani na seznamovací jízdy smajlík
18. 8. 2008 23:28
0 0
Marťas jak jsem říkal už v servisu, super výsledek a na Barumce tě podpoříme u trati.
JVK
19. 8. 2008 14:18
0 0
skvěle, jen tak dál!
Peugeot206WRC
20. 8. 2008 10:53
0 0
martas super vysledek GRATULACE ...smajlíksmajlík Speeder : neboj na barumce nebudes jediny ktery ho bude podporovat...smajlíksmajlík martas jak se ti dari na barumce smajlíksmajlík GO BUJDA GO !!!!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!