Kdo nahradí Gigi Galliho do konce roku?

Těžká havárie vyřadila Gigi Galliho ze závodů do konce roku. Kdo ho nahradí?

Těžká havárie vyřadila Gigi Galliho ze závodů do konce roku. Kdo ho nahradí?

Doba léčení zranění Gigi Galliho, především zlomené stehení kosti, se odhaduje na 4-5 měsíců. Těžko předpokládat, že by se Gigi vrátil za volant dříve, protože jde o poměrně těžké zranění s velkou pravděpodobností pooperačních komplikací. Gigi Galli si tak do konce roku asi nezajezdí.

Pak ale nastává otázka, kdo ho u Stobartu nahradí. Možností je několik, zatím je ale vše jen v rovině spekulací. Malcolm Wilson ale má určitě o čem přemýšlet a patrně se bude snažit nechtěně uvolněné místo zaplnit.

Zkusme si tedy zaspekulovat, kdo by to mohl být. Jako první mě napadl Francois Duval. Zajištěné má už teď starty na Korsice a ve Španělsku, proč k nim nepřidat další? Tady je otázka, zda by musel donést další peníze, což by mohl být problém.

Zajímavá je jistě i myšlenka na možný návrat Marcuse Gronholma do závodního auta. Asi nikdo nepochybuje, že by se Marcus vrátil ve stejné formě, ve které loni končil. Je to taková utopie? Podle mě ne. Loeb se dostal do vedení a Fordu by jistě jeho návrat prospěl.

Pak mohou připadat v úvahu další adepti, řekněme soukromníci. Takový Mikkelsen by s tím jistě problém neměl, otázkou je, zda by o tom měl v tomto okamžiku zájem. Zapomínat nesmíme ani na Barry Clarka, který se s Fordem také ještě sveze.

Samozřejmě existuje i možnost, že ho nenahradí nikdo a na body pojede místo něj Matthew Wilson. Osobně si ale myslím, že to bude krajní řešení a Malcolm se bude snažit, aby jel i někdo další. Bude to Marcus? :)

Komentářů celkem: 22
19. 8. 2008 14:1521
0 0
Stobart confirm Galli replacement for NZ.
http://www.crash.net/motorsport/wrc/news/167810-0/stobart_confirm_galli_replacement_for_nz.html

The Stobart VK M-Sport Ford Rally Team has announced that Francois Duval has been chosen to replace the injured Gigi Galli for the Repco Rally New Zealand. smajlíksmajlík
19. 8. 2008 14:2322
0 0
Tak je to DUVAL smajlík Marcus nechce smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!