Sebastien Ogier nahradí Simona Jean-Josepha

Během své dovolené v Martiniku, se stal Simon Jean-Joseph obětí nehody lodi, při které došlo ke zranění jeho tváře.

Během své dovolené v Martiniku, se stal Simon Jean-Joseph obětí nehody lodi, při které došlo ke zranění jeho tváře. První operaci prodělal na místě, druhou pak ve Francii. Simon Jean-Joseph by měl nyní několik týdnů odpočívat, proto se nepostaví s Citroenem C2-R2 MAX na start britské Ulster Rally, která odstartuje již v pátek 22. srpna 2008.

Pravidla umožňují změnu pouze u jediného člena posádky, nahrazující Sebastien Ogier tedy pojede se stálým spolujezdcem (od roku 2002) Simona Jean-Josepha – Jackem Boyérem. „Je mi moc líto Simona," řekl Sebastian Ogier a pokračuje o soutěži: „Nikdy jsem Ulster nejel a musím se přiznat, že moc o ní nevím. Vím jen, že se jedná o specifickou soutěž s rychlými zatáčkami.“ „To je přesně ono,“ přitakává Jack Boyère, dvojnásobný účastník Ulster Rally. „Silnice jsou asfaltové, velmi úzké, lemují je vysoké nábřeží. Někde je uprostřed silnice pás trávy nebo štěrku. Rychlost zpomaluje mnoho křižovatek. Je zřejmé, že pro sehrání se se Sebastianem, není tato soutěž nejideálnější,“ doplňuje Jack.

Na začátku závodu pojede Sebastien Ogier se základním nastavením, během soutěže si jej upraví podle sebe. „Pojedu Ulster bez jakéhokoliv tlaku. To však nebrání, abych splnil cíl týmu a prokázal tak kvality vozu Citroen C2-R2 MAX,“ doplňuje mladá francouzská hvězda JWRC.


Sebastien Ogier

Toddsleap.com Ulster International Rally 2008 je součástí jak British Rally Championship, tak Irish Tarmac Championship. Pro posádky je připraveno 217 km na 16 rychlostních testech. Loni zde zcela jasně dominoval Kris Meeke se spolujezdcem Paulem Naglem na voze Subaru Impreza S11 WRC, když vyhrál většinu rychlostních zkoušek (13 ze 16). Druhý dojel Eugene Donnelly (Subaru Impreza WRC) před Eamonnem Bolandem (Subaru Impreza S12 WRC).

Komentářů celkem: 2
19. 8. 2008 18:53
0 0
Chudák Simon, přeji brzké uzdravení, je to kořeň smajlík
Cj
19. 8. 2008 19:28
0 0
V první chvíli ve mně hrklo, protože jsem si spojil Jean - Joseph = Barum, asi už kvůli *censored rally* blbnu.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!