20. 8. 2008 01:13 − 2392× − 2

Favorité se sjeli do Zlína

Během úterního dne se prezentovalo v sekretariátu Barum rally Zlín celkem 90 posádek z 12 evropských států.

Během úterního dne se prezentovalo v sekretariátu Barum rally Zlín celkem 90 posádek z 12 evropských států. Do České republiky dorazili všichni hlavní favorité letošního osmatřicátého ročníku populární barumky, která se jede jako mistrovství Evropy v rally a prestižní seriál Intercontinental Rally Challenge (IRC). Početné zástupy diváků uvidí na Zlínsku nejkvalitněji obsazenou soutěž letošního seriálu evropského šampionátu a IRC.

Ve startovním poli se objeví celkem 21 vozů kategorie Super 2000 a navíc prototyp Škoda Fabia 2000 se představí při své ostré premiéře s Janem Kopeckým za volantem v roli předjezdce. K největším favoritům zlínské rally patří obhájce loňského prvenství a vedoucí jezdec seriálu IRC Nicolas Vouilloz z Francie, vedoucí muž evropského šampionátu Luca Rossetti z Itálie, loňský vítěz Intercontinental Rally Challenge Enrique Garcia Ojeda ze Španělska (všichni Peugeot 207 S2000) a tovární jezdec Abarthu Giandomenico Basso z Itálie (Fiat Grande Punto S2000). Do boje o nejčelnější příčky hodlá promluvit trojnásobný vítěz Roman Kresta, dále Freddy Loix z Belgie, Bryan Bouffier z Francie (všichni Peugeot 207 S2000) nebo dvojnásobný vítěz barumky Renato Travaglia z Itálie (Fiat Grande Punto S2000). Do Zlína se sjela opravdu skvělá konkurence, neboť na dvě desítky jezdců může pomýšlet na celkové prvenství. Při vyrovnanosti jezdců se očekávají hodnotné sportovní boje na jednotlivých úsecích rychlostních zkoušek. Vedle Kresty hodlá hlasitě promluvit do pořadí v první desítce řada českých jezdců jako například Václav Pech (Mitsubishi Lancer EVO IX), Pavel Valoušek, Josef Peták (oba Peugeot 207 S2000) a další. Z jezdců první třicítky seznamu přihlášených nepřijel do České republiky pouze juniorský mistr světa z roku 2003 Brice Tirabassi z Francie (Peugeot 207 S2000), z dalších jezdců se zlínským pořadatelům omluvili Cedric Robert z Francie, Alessandro Perico z Itálie (oba Renault Clio R3) a čeští zástupci Lubomír Minařík (Suzuki Ignis S1600) a Jan Štěpánek (Subaru Impreza STi).


Foto: Zlin Press Petr Sagner

Během středečního dopoledne začínají seznamovací jízdy na jednotlivých úsecích rychlostních zkoušek. Na posádky čekají erzety Pindula, Zádveřice, Semetín, Troják a shakedown ve Hvozdné. Povoleny jsou tři průjezdy stejnou erzetou, zbylé rychlostní zkoušky jsou na programu seznamovacích jízd ve čtvrtek. Devadesátka doposud prezentovaných posádek není konečné číslo, neboť pořadatelé z Auto klubu Barum Zlín v AČR očekávají na pátečním startu přes sto soutěžících. V rámci doprovodného programu se uskuteční ve čtvrtek 21. srpna od 17 hodin na náměstí Míru před zlínskou radnicí autogramiáda vybraných jezdců. Účast mimo jiné přislíbili Roman Kresta, Freddy Loix, Václav Pech, Grzegorz Grzyb, Jan Kopecký nebo Milan Pantálek. Právě prvně jmenovaný divákům představí soutěžní speciál Peugeot 207 S2000 v barvách Tescoma Rally Teamu.

Komentářů celkem: 2
20. 8. 2008 12:01
0 0
smajlíktěším se jak malej smajlík barum rally zlin ole smajlík
20. 8. 2008 18:44
0 0
už aby byla sobota.
smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!