Vlastimil Resl - eWRC.cz
20. 8. 2008 16:31 − 2870× − 3

Brambora utopená v blátě

Velmi pěkným výkonem se v Rally Prachatice prezentovala posádka Thermica Rally Teamu Jan Sýkora – Martina Škardová.

Velmi pěkným výkonem se v Rally Prachatice prezentovala posádka Thermica Rally Teamu Jan Sýkora – Martina Škardová. Téměř celou soutěž se pohybovala v elitní pětici, chybička v samém závěru však znamenala její propad až na konec první desítky. Přesto však stále zůstává ve hře o sprinterské stříbro za suverénním Josefem Petákem.


Foto: Robert Balcar

Přestože Honza s Martinou se už v rallyovém prostředí pohybují několik sezón, podobně extrémní počasí zažili poprvé. „Za celou naší závodní éru jsme jeli poprvé na takovéto vodě. Bylo to na nás znát a necítili jsme se zcela ve své kůži. První dvě vložky jsme byli zvědavi na naše zvládání mokrých povrchů. Já jsem do každé prudší zatáčky kontrolovala chování auta a Honzovy reakce. Podle toho také moje čtení vypadalo…

Hned v první rychlostce jsme se na několik vteřin ocitli mimo trať. Po dvou úvodních vložkách jsme si uvědomili potřebu maximálního soustředění. Rozhodla jsem se věřit Honzovi, že má vše pod kontrolou, a tudíž on mi bude moci věřit v rozpise. To se nám vcelku dařilo a s následujícími časy jsme byli spokojeni. Po páté erzetě jsme postoupili na čtvrtou pozici. Na třetí příčku jsme ztráceli hodně a Milan Pantálek byl za námi asi čtrnáct vteřin.

Předsevzetí bylo celkem jasné – nehrotit tempo a hlavně nechybovat. To nám vyšlo pouze v dalších dvou rychlostních testech. Na takovém povrchu si můžete dávat jakékoliv cíle a vše může být ve vteřině jinak, protože nevyzpytatelná trať číhá skoro všude. Na „osmičce“ jsme opět vycestovali mimo trať a skončili předními koly v příkopu. Než se fanouškům podařilo nás vytlačit, ztratili jsme něco přes minutu. Tímto jim patří velký dík, protože s jejich pomocí jsme se udrželi alespoň v první desítce. Největší díky směřují k Vendovi Kopáčkovi za rychlé zorganizování celé akce. Kvůli nám ztratil v příkopě ve vrstvě bahna botu. Chtěla bych mu tímto vzkázat, že jako odškodné mu ty ponožky vyperu :-),“ hodnotí Martina šestý sprint letošní sezóny.


Foto: Robert Balcar

A jak se Prachatice líbily Honzovi? „Závod jsme měli dobře rozjetý a auto fungovalo perfektně. V průběhu soutěže se dělaly jen drobné změny na nastavení tlumičů, což se pozitivně projevilo na chování auta při brždění. Mě konkrétně se líbila první rychlostka, vedoucí lesem v křoví na velmi úzké cestě. Další dvě v otevřené krajině a na širokém mám raději za sucha. V těchto rychlostech se blbě odhaduje zrádnost mokrého asfaltu. Průběžně čtvrté místo mě těšilo.

Bohužel banálními polohodinami na výjezdu jednoho pravého odbočení jsem celé naše vystoupení pokazil. Přitom jsem nejel nějaké vyhrocené tempo, naopak spíše při zdi. To je však, jak se říká, asi ještě horší a člověk snadno udělá chybu. Ke vší smůle byla ještě zrušena poslední erzeta a my již neměli možnost zabojovat o lehký posun vzhůru. Samozřejmě poděkování patří týmu pana Mládka a našim partnerům Thermica, Autocentrum Dojáček, Auta 24 a DobrePneu.cz,“ lituje ztracených bodů blovický pilot.

Dalším startem talentované západočeské posádky bude domácí Rally Agropa Pačejov, kde se opět hodlá poprat o příčky nejvyšší a vrátit se na pódiové pozice průběžného pořadí šampionátu.

Komentářů celkem: 3
20. 8. 2008 17:24
0 0
Venca zase v akci... smajlík Honzo a Marti - poperte se o ten druhý flek! smajlík
20. 8. 2008 20:31
0 0
Zdarec na klimic.rajce.net si můžete prohlédnout moje fotky ze zaváhání Jana Sýkory na RZ 8. Bylo to docela krutý když přistál přímo pod náma, ale byl tam takovej břeh na kterým jsem stál s tátou takže docela bezpečné místo. Jinak přeju této posádce hodně štěstí na agropě.smajlíksmajlíksmajlík
21. 8. 2008 23:17
0 0
fandím Vám...preju hodne uspechu do zbytku sezony !
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!