Tibor Cserhalmi – půjdu step by step

Při nedávných podnicích na Kopné a Pelhřimově jistě příznivci soutěži zaregistrovali jeden zajímavý návrat do startovního pole.

Při nedávných podnicích rallysprintového šampionátu v Podkopné Lhotě a Pelhřimově jistě příznivci soutěži zaregistrovali jeden zajímavý návrat do startovního pole. Vítěz slovenského poháru z let 2000 a 2001 a mistr Slovenska z roku 2004 Tibor Cserhalmi patřil před nedávnem k širší špičce startující na soutěžích v ČR. Své kvality potvrdil i v roce 2006 třetími místy v hodnocení PV na světových podnicích v Monte Carlu a Katalánsku. V poslední době jsme však Tibiho viděli na tratích spíše sporadicky. V průběhu seznamovacích jízd před Barum Rally jsme bývalého slovenského šampióna v krátkosti vyzpovídali.

Tibi, v posledních dvou sezónách jsme Tě příliš často na soutěžích v roli jezdce nepotkávali. Jaké byly příčiny a co Tě přimělo k návratu?

Pokud by se jednalo jen o to, co bych si přál já, vrátil bych se během těch dvou let rád. Podmínky však neumožňovaly častější starty. Nyní mi tým ARC Slovakia společně s přípravcem vozu K.I.T. Racing CS umožnili start na těchto třech podnicích, za což jsem samozřejmě velmi rád. Takže dá se říci, že toto je můj návrat zpět.

Jak dlouho Ti trvalo přivyknout si zpátky na závodní jízdu a vůz?

Nevím zda jsem si již úplně zvykl. Přeci jen se jednalo o dva sprintové podniky, kde se jede docela rychle a rychlostky jsou poměrně krátké, takže po skoro dvouletém ne příliš aktivním ježdění byl ten nezvyk docela cítit a znát. Ale myslím, že v Pelhřimově to už tak křečovité a nejisté nebylo. To hlavní ale přijde až na Barum Rally. Tam na dlouhých a technických rychlostkách poznám přesně, jak na tom jsem. Ale nechci nic uspěchat ani přehánět nasazení, to by pak mohl být ještě delší návrat. Půjdeme Step by Step.

S ARC Slovakia se jedná jen o tyto tři závody, nebo plánujete další společné starty?

Úvahy samozřejmě jsou, ale jak vše dopadne bych nechal na pozdější dobu. Ale věřím, že pokud bude možnost a podmínky, tak mě znovu podpoří. Naše spolupráce je velmi dobrá a myslím že není důvod nepokračovat. Na Barum Rally a po ní situace vykrystalizuje.

Jak dlouhá myslíš, že bude Tvá cesta na pozice ze kterých jsi před dvěma lety z rally odcházel?

Myslím, že abych se mohl dostat do své dřívější formy, budu potřebovat odjet ještě alespoň dvě velké soutěže. EVO 9 je přeci jen zase o něco jiné auto, než byly 7. a 8. evoluce. Jedou se 18ky kola, velké brzdy… Alespoň ty dvě soutěže určitě ještě potřebovat budu. Chytřejší budu po víkendu.

Barum Rally znáš jistě z předchozích startů dobře. Letos zde máme spoustu rychlých jezdců a výborných vozů. Jak vidíš své šance na úspěch?

Vidím to tak, že si skutečně nedovolím něco tipovat. Když se podívám na první stranu seznamu přihlášených… Bude to sport, ale tipovat skutečně nic nechci.

Jak je připraven vůz? Proběhlo nějaké testování?

Věřím, že auto je připraveno výborně. Kopnou i Pelhřimov jsme odjeli bez technických problémů a myslím, že i na Barum Rally bude připraveno stejně kvalitně. Je vidět, že tým K.I..T. Racing udělal za poslední dva roky znovu velký kus práce při přípravě i vývoji. Zatím jsme netestovali, ale uvidíme v pátek na shakedownu.

Na Barum Rally Tě poprvé naviguje Marek Omelka, jak rychle jste si na sebe dokázali zvyknout?

Zvykli jsme si velmi rychle. Marek je fajn kluk a myslím, že jsme si sedli i jako lidé. Jako ze spolujezdce jsem z něj také příjemně překvapený a věřím, že nám to půjde.

Co bys chtěl na závěr vzkázat čtenářům eWRC.cz?

Jen to nejlepší. Ať mají o víkendu krásný sportovní zážitek A hlavně ať na sebe dávají u trati pozor.

Díky za rozhovor a hodně štěstí.

Komentářů celkem: 7
21. 8. 2008 20:47
0 0
Tibi do toho!!! smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
21. 8. 2008 20:52
0 0
smajlíkHodně štěstí
21. 8. 2008 21:28
0 0
Skvělý rozhovor, Tibiho zdravím a přeji mu mnoho úspěchů nejen na Barumce smajlík
21. 8. 2008 23:11
0 0
Tibi jel v Pelhrimove moc pekne.Preju mu uspech na Barumce a hlavne finance na pristi sezonu
22. 8. 2008 07:50
0 0
Skoda te odmlky čekal jsem ze po jeho startech v nemecku s Octou WRC a Focusem WRC pujde stejnym smerem jako Kopec do MS. Tak snad se ukaže na barumce v dobrem svetle. Hodne štesti smajlík
Ifo
22. 8. 2008 12:34
0 0
S N4 to bude mít proti té smečce S2000 těžký ... .
22. 8. 2008 18:47
0 0
No myslím že top 15 bude uspech. Ale budme radi ze zpet.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!