Hirvonen na Zélandě očekává dobré umístění

Hirvonen doufá, že si na Novém Zélandu udrží v šampionátu kontakt se Sebastienem Loebem

Mikko Hirvonen doufá, že vylepšení motoru, které Ford provedl, mu pomůžou při souboji v nadcházející rally Nový Zéland. Ford provedl na motoru Focusu RS WRC 2008 řadu změn před poslední rally v Německu a ty pomohly Hirvonenovi získat čtvrté místo.

Novozélandské tratě jsou jedny z rychlejších v šampionátu a pokud před startem rally zaprší, bude trať promáčená a to je výhoda pro první jezdce na startu. Hirvonen doufá, že dojede na solidním místě a udrží kontakt s Loebem na čele tabulky. Nyní je dělí pouze čtyři body.

V roce 2006 skončil druhý a nyní by si přál výsledek ještě lepší. Pokud se to nepovede, tak doufá že získá aspoň dost bodů důležitých pro konečný výsledek šampionátu.

"Cesty na Novém Zélandu mají dobrý rytmus a jsou tak hladké, že nemusíme mít strach z poškození vozu o kameny. Tvar zatáček vybízí k agresivní jízdě, ale je důležité najíždě do zatáček na správné straně, jinak vůz skončí v příliš širokém smyku."

"Když je chladno a vlhko, tak tvrdá směs pneumatik nebude dobrá volba. Problém je, že si nemůžeme vybrat. Všichni budeme mít takovouto směs, protože taková jsou pravidla. Budu muset být velmi opatrný, protože pneumatiky se budou špatně zahřívat. Může to být jako první zkouška v Argentine, kde jsem v podobných podmínkách zariskoval a zajel dobrý čas. Ale mohlo se také stát, že by risk nevyšel a vyleťel bych z trati."

Komentářů celkem: 2
27. 8. 2008 13:221
0 0
Hodně štěstí chlapče. smajlík
27. 8. 2008 13:302
0 0
Snad to dopadne
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!