Pozdě, ale přece – aneb jak jsem stavěl model

Jak je uvedeno v názvu, přicházím s křížkem po funuse.

Jak je uvedeno v názvu, přicházím s křížkem po funuse. Tento příspěvek i s fotografiemi měl uveřejnit můj dobrý známý, ale pro jeho časovou zaneprázdněnost to napíši já. Pisatel sice nejsem, ale snad to přežijete.

Zabývám se automodelařinou v kategorii dálkově řízených modelů vysílačkou. Jsem velký fanda vozů Škoda a mým snem vždy bylo mít auta Škoda Motorsportu. Vyrůstal jsem s těmito vozy od legendy Š 130 RS, ať už okruhové, rally nebo současné typy. Prožíval jsem jejich slávu, mnohdy však i neúspěch. Sen se mi vlastní zásluhou naplnil, i když jen v modelářském světě.

Ke svým modelům jsem si postavil kamion Scania 6 x 2 tandem, skříňová souprava Škoda Motorsport Kopecký. Zpočátku jsem této realizaci modelu nedával moc šanci, jelikož získat detailní fotodokumentaci celé soupravy není jednoduché. Po oslovení Motorsportu Kopecký mi bylo s mým údivem vyhověno. Začátkem prosince 2007 začala stavba.

První prezentace celé soupravy na veřejnosti se uskutečnila na Agrotec New Holand Rally Hustopeče. Zpočátku jsem si myslel, že předvedení soupravy celému Teamu Motorsport Kopecký bude omezeno do nejkratšího časového limitu. Mýlil jsem se. Prezentace trvala skoro až do startu 1. RZ. Samotné přijetí panem Josefem Kopeckým bylo velmi příjemné a přátelské, o Honzovi ani nemluvě. Ten byl nadšený už při probíhající stavbě, když jsem jim zasílal snímky, jak realizace pokračuje.

Když pak viděli, co to všechno umí a jak to vypadá v pohybu, jejich údiv neustával. U jejich týmového servisního prostoru bylo stále mnoho diváků, ať už z řad návštěvníků nebo členů jiných týmů. Pravda, na rally jsou vždy jen krasavci a tady byli i malí, ale šikovní. Jako důkaz přikládám nějaké fotky tak snad se budou líbit.

I v tomto modelářském světě si Motorsport Kopecký nese prvenství, jelikož tato souprava je jediná v ČR jak stavebně, tak i týmově. Velmi příjemně mne překvapil zájem pana Kopeckého o mé modely a nešetřil slovy chvály na jejich provedení. Dokonce jej to tolik nadchlo, že mi krátce po téhle akci přišel od jejich týmu balík plný reklamního zboží CRT. Touto cestou chci celému týmu Motorsport Kopecký poděkovat za dary které jsem obdržel a za krásné odpoledne, ze kterého jsem si odnesl v srdci plno dojmů. Do budoucna přeji celému týmu mnoho úspěchů.

S pozdravem Ivan Trávníček (automodelář)

Komentářů celkem: 28
28. 8. 2008 17:3421
0 0
smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
28. 8. 2008 16:0322
0 0
Je to nádhera smajlík . Přeju hodně dalších modelářských úspěchů smajlík
28. 8. 2008 16:1523
0 0
fakt nadhera, nemam slov. smajlík smajlík smajlík smajlík
28. 8. 2008 21:3724
0 0
Ta Scanie je fakt dobrý nápad, sám mám jen model benzínové Škody Fabie WRC alá Colin McRae v Brtiánii 2005. Teď dělám na Škodě 130 RS.Má-li někdo zájem můžu zaslat foto.smajlík
29. 8. 2008 08:5425
0 0
Pámové přizním se, že z celé akce bylo asi 30 min. video. Omlouvám se hlavně Ivanovi za moji tupost. Omylem jsem ho přemáznul. Holt školácká chyba s úplmě novou 3ccd kamerou. smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
30. 8. 2008 09:2126
0 0
pačes :to je je naprosto fatální a neodpustitelné .......smajlík .Tak to naprav v nasledující době, nebo s Tebou nebude komunikovat ani klika u dveří smajlík.Pošly potom odkaz kde to na Youtube najdeme smajlík
30. 8. 2008 10:4527
0 0
to ALF.
Čéče můžeš poslat nějaké bližší info o "šampionátu Rc Rally v Táboře"? faustyn@seznam.cz. Dík
30. 8. 2008 10:5128
0 0
Jinak k těm modelům, dělával jsem papírové z ABC a byla to radost, když bylo hotovo. Smekám...!
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!